Rīgas zoodārzam būs savs «Baltais Tīģeris»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Diemžēl Rīgas Zooloģiskā dārza kolekcijas lepnums ir vien divas jaukas, zeltsvītrainas Amūras tīģerienes Astra un Katrīna, nevis baltais tīģeris, kas ir zoodārzos iecienīta, bet dabā reta un izdzīvot praktiski nespējīga Bengālijas tīģeru krāsu forma (mutācija). Zoodārza uzdevums ir apdraudēto sugu, tostarp tīģeru saglabāšana un vairošana, tomēr Baltā Tīģera gadu sākot, arī Rīgas zoodārzam būs savs «Baltais Tīģeris», pie tam – viens no varenākajiem Eiropā... Piektdien, 12. februārī plkst. 14:00 Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiks atklāts Baltā Tīģera gadam veltītu ledus skulptūru dārzs. Sadarbībā ar Mākslas akadēmijas studentiem un SIA «Ledus dizains» jau no 6. februāra top noteikti viens no lielākajiem tīģeriem Eiropā – vismaz 4 metrus augsta un 6 metrus gara tīģera sniega skulptūra.

Līdzās tai būs izstādītas arī desmit oriģinālas ledus skulptūras, un tās visas lielā mērā saistītas ar tīģeri. Tīģerpitons, tīģergarnele...visu šo dzīvnieku nosaukumos taču izmantots tīģera vārds! Un arī pats tīģeris taču ir dzīvnieks «ekstrēmists», kurš spēj pielāgoties dažādiem klimata apstākļiem – no tropu karstuma un mitruma līdz pat mīnus 40 ºC salam un dziļam sniegam. Ledus skulptūru dārzs, izgaismots ar speciālām gaismām, īpaši pievilcīgs izskatīsies ziemīgajās vakara stundās nedēļu nogalēs. Novērtējot apmeklētāju lielo interesi par zoodārza teritorijas naksnīgo izgaismojumu, februārī nedēļas nogalēs kases būs atvērtas līdz pat 18:30 un izgaismotās ledus skulptūras, kā arī vairums aploku un mītņu apskatāmas līdz pat 20:00.

Ledus skulptūru atklāšanas pasākuma laikā savs prieks tiks arī zoodārza svītrainajiem «dižkaķiem»- viņus (ja vien būs laba ēstgriba), gaida svētku mielasts – aptuveni 7 kg svaigas liellopu gaļas... Rīgas zoodārzā mīt Amūras tīģeri – lielākā no tīģeru pasugām un viena no apdraudētākajām. Vislielākos draudus tīģeriem rada malumedniecība, dzīvnieka ķermeņa daļu izmantošana Austrumu medicīnā, mežu izciršana un tīģera barības dzīvnieku (galvenokārt staltbriežu un mežacūku) izmedīšana. Amūras tīģeri savvaļā sastopams vienīgi Amūras-Usūrijas reģionā Krievijas Tālajos Austrumos un Ķīnā. Pašlaik savvaļā ir tikai 400-550 šīs pasugas tīģeru un pastāv risks, ka dažos gadu desmitos tie savvaļā var izzust vispār. Apmēram tikpat Amūras tīģeru mīt pasaules Zoodārzos, un tā ir kā garantija, ka tīģeri neizmirs. Tīģeru saglabāšanai izveidota vairošanas programma, kurā piedalās arī Rīgas Zooloģiskais dārzs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu