Itālijas arheologi atraduši Plīnija Jaunākā aprakstītu vietu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas arheologi netālu no Groseto pilsētas Toskanā atraduši senās Romas lielas iebraucamās vietas atliekas. Iebraucamā vieta atradusies pie Aurēlija ceļa, kas savienoja Romu un Pizu. Kā atzīmē aģentūra ANSA, zinātnieki uzskata, ka atraduši «iebraucamo vietu Umbronā», kuru mūsu ēras II gadsimtā aprakstījis Plīnijs Jaunākais. Garā būve Ombronas (latīniskais nosaukums – Umbrona) upes krastā, kuras atliekas atraduši arheologi, provizoriski tiek datēts ar II-III gadsimtu robežu, tomēr iebraucamā vietu tur, pēc visa spriežot, atradusies arī agrāk. Valsts uzturētas iebraucamas vietas atradās pie visiem Romas impērijas galvenajiem ceļiem. To sākotnējais uzdevums bija nodrošināt ar visu nepieciešamo amatpersonas, kuras ceļoja, pildot valsts uzdevumus. Tomēr Umbronas iebraucamajai vietai bija vēl cita, īpaša nozīme: saskaņā ar Plīnija aprakstu, tā bija svarīgs tirdzniecības punkts, jo šajā iebraucamajā vietā preces, kas atgādātas no netālu esošās jūras ostas, tika pārkrautas sauszemes transportā un pretēji.

Izrakumos Ombronā ir atrastas vairāk nekā 80 monētas un liels skaits metāla un keramikas izstrādājumu fragmentu, kuri cēlušies no Vidusjūras dažādiem reģioniem. Pēc arheologu domām, tas apstiprina teoriju, ka ir atrasts tieši Plīnija aprakstītā Umbronas iebraucamā vieta. Īpašu speciālistu uzmanību piesaistījusi dieva Serapisa terakota statuete.

ANSA - Ancient 'mansio' unearthed in Tuscany

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu