Aicina vēlreiz izskatīt lietu par cara Nikolaja II nogalināšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Romanovu dzimtas pēcteči pieprasa vēlreiz izskatīt lietu par Krievijas beidzamā cara Nikolaja II nogalināšanu, piektdien paziņojuši Romanovu advokāti.

Lielkņaziene Marija Vladimirovna, kuru daži monarhisti uzskata par Krievijas ķeizarnama galvu, vērsusies Maskavas tiesā, norādot, ka pērn pieņemtais lēmums izmeklēšanu izbeigt uzskatāms par «nelikumīgu un nepamatotu».

Kā pastāstījis advokāts Germans Lukjanovs, tiesas priekšā paskaidrojumus par krimināllietas slēgšanu nāksies sniegt izmeklētājiem, kas pieņēmuši šādu lēmumu.

2008.gada nogalē Krievijas Federācijas Augstākās tiesas prezidijs reabilitēja Nikolaju II un viņa ģimeni un atzina viņus par politisko represiju upuriem, vienlaikus atzīstot, ka pret viņiem nav izdarīts nekāds kriminālnoziegums. Krimināllieta tika slēgta 2009.gada janvārī.

Pēc Lukjanova teiktā, Augstākās tiesas prezidijs konstatējis, ka «visiem Romanoviem laupīta dzīvība valsts vārdā» un izmeklēšanas komisijai to vajadzējis ņemt vērā. «Iznāk, ka izmeklēšanas komisijā uzskata, ka viņiem laupījuši dzīvību kaut kādi kriminālnoziedznieki,» paziņojis advokāts.

Krievijas caru Nikolaju II, viņa ģimeni un vairākus kalpus 1918.gada 17.jūlijā nošāva komunisti Jekaterinburgas inženiera Ipatjeva mājā, kuras puspagrabā Romanovu ģimene bija ieslodzīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu