Saruna par greznajiem kurzemnieču lakatiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

20.novembrī plkst.17 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, Kurzemes tautastērpu informācijas centrā ikviens interesents aicināts uz sarunu par etnogrāfiskajiem Kurzemes sievu lakatiem, informēja  Lia Ģibiete, Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāja.

Par savu skatījumu uz pašu austajiem un pirktajiem Kurzemes sievu lakatiem dažādos vēstures laikos, pielietojumu un izvēli stāstīs Lia Ģibiete. Pieredzē dalīsies audējas Agra Vaitkusa un Ilze Škuberte. Sarunas neklātienes dalībniece ar saviem austajiem lakatiem būs tekstilmāksliniece Daina Galakrodzeniece.

No 20. novembra līdz 6.decembrim Kurzemes tautastērpu informācijas centrā Liepājas muzeja ratnīcā būs skatāma Kurzemes krāšņo sievu lakatu ekspresizstāde. Izstādē būs aplūkojamas senās galvassegas no Liepājas muzeja krājumiem, dažādu lakatu pielietošanas iespējas, mūsdienu materiāli un jaunas idejas.

Uz sarunām par lakatiem aicināti un īpaši gaidīti interesenti ar līdzpaņemtiem saviem lakatiem – seniem un ne tik seniem, saglabātiem vai iegādātiem dažādos laikos.

Vēlama iepriekšēja pieteikšanās pa t. nr. 29144694 vai 63422604.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu