Dārē uzplauks pļava

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties mistiskajam vasaras pilnbrieda laikam, kad kulminē visi dabas spēki, ikviens interesents 13. jūnijā plkst. 19:00 gaidīts salona ‘’Dāre’’ Aldaru ielā 12/14, Vecrīgā izstāžu kamerzālē uz mākslinieces Ingūnas Lindes gleznu personālizstādes «Pļavā» atklāšanas vakaru, kurā baudu varēs gūt ne tikai ar redzes, bet arī ar smaržas receptoriem, jo saulē tvīkstošas pļavas zāles smarža šajā vakarā būs sajūtama arī Dārē.

«Mans iedvesmas avots ir daba – mūžam mainīgā, gan tepat apkārt esošā, gan tālās un svešās zemēs ieraudzītā.

Gleznās daudz ziedu? Jā! Katra puķe pārtop par ziedu un katrs zieds top īpašs, kad to uzlūko. Redzīgi uzlūko....’’ tā māksliniece par savas daiļrades virzītājspēku.

Ingūnas Lindes dzimtā puse ir Suntaži. «Tā ir vieta, kur vienmēr vēlos atgriezties. Tur arī ar tēvu Andri Lindi kopīgā darbnīcā top mani darbi.

1992.gadā beidzu LU Pedagoģijas fakultātes Tēlotājas mākslas katedru. Būdama pedagogs, centos mācīt skolēnus apjaust pasauli caur mākslu – gan Mālpilī, Vangažos un šobrīd Krimuldas mākslas skolā.

Tāpat kā dabā mainās gadalaiki, arī manos radošajos darbos ir dažādi periodi, ar dažādu gleznošanas stilu. Gleznu ciklu «Pļavas» gleznoju ļoti skaistā manas dzīves periodā. Tās radītas ļoti lielā mierā un saskaņā ar sevi, caurstrāvotas ar mīlestību. Pēdējā šī cikla glezna «Rīts» tapa neilgi pirms manas meitiņas Stellas Katrīnas piedzimšanas.

Mans gleznošanas pasniedzējs ir bijis gan Kārlis Dobrājs, gan Ģirts Muižnieks un Inese Pudāne, bet pamatā šī darba noslēpumus man atklāja mans tēvs , mākslas pedagogs, gleznotājs Andris Linde. Mākslas līniju turpina arī mans brāļa dēls, diplomēts modes mākslinieks Arvils Linde, kas arī būs sastopams smaržīgajā izstādes atklāšanas vakarā.»

«Ja pie darbiem skanētu mūzika, tad katram būtu citi ritmi jāpiemeklē.

Ugunīgi sarkanās magones ir tāds trakulīgi kaislīgais akcents.

pavasara zilganā nokrāsa. Dabas atmoda. Mājas miers – īriss, lillijas, siltajos toņos. Tuvplāni. Baltā krāsa. Relaksācija. Tad impulsīvi uzplūdi. Krāsaini. Raibi. Citādāki.»

«Savu radošo «es» realizējot un meklējot , mans moto ir »...Apiet apkārt... Tas ir vienalga - apiet apkārt ziedam vai apkārt jūrai. Zieds ir tikpat liels kā jūra.» /I. Ziedonis/

Ingūnas Lindes pļavu sīkie ziediņi ir materializējušies arī krāšņās rotās, kuras, tāpat kā daudzas citas apbrīnojamas lietas, ir pieejamas Dārē – Latvijas meistaru, amatnieku un mākslinieku salonā, kura izstāžu kamerzālē Aldaru ielā 12/14, Vecrīgā (ieeja no Trokšņu ielas) līdz 4.jūlijam būs aplūkojama Ingūnas Lindes personālizstāde «Pļavā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu