Neparastākās fobijas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC licence

Fobijas nav nekas patīkams. Pašiem fobiju mocītajiem tas nešķiet smieklīgi, citi gan par to mēdz pasmaidīt. Patiesībā, no kā tikai cilvēkiem nav bailes!

Agorafobija - bailes no plašām, atklām vietāmArahnofobija - bailes no zirnekļiemAntofobija - bailes no puķēmKlaustrofobija - bailes no šaurām, slēgtām telpāmTafofobija - bailes sadegt dzīvamZoofobija - bailes no dzīvniekiemHidrofobija - bailes no ūdensAlgofobija - bailes no sāpēmAkrofobija - bailes no augstumaTriskaidekafobija - bailes no skaitļa 13 Aritmofobija - bailes no konkrētiem skaitļiem Metrofobija - bailes no dzejas Bibliofobija - bailes no grāmatām, biblioēkām Heleofobija - bailes no smiekliem Glenofobija - bailes no lelles skatienaFobiofobija - bailes no bailēmHipofobija - bailes no tā, ka nebūs pietiekami bailArahibutirofobija - bailes no riekstu eļļas pielipšanas pie aukslējāmPlutofobija - bailes no bagātībasPjenterafobija - bailes no sievasmātes (vīramātes)Fronemofobija - bailes domāt

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu