Norāda uz nepieciešamību rūpīgi izvēlēties OCTA (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvien lielāka uzmanība jāpievērš OCTA polišu piedāvājumu izvēlei, jo Latvijā pieaug to gadījumu skaits, kad cietušie vēršas tiesā pret vainīgo pusi.

Portāls www.eagents.lv ir secinājis, ka autovadītāji, iegādājoties obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA) polisi, par galveno kritēriju nereti izvirza zemāko cenu, taču svarīgi ir izvērtēt apdrošinātāju piedāvājumu kopumā. Liela nozīme ir arī kvalitātes novērtējumam un citu klientu atsauksmēm par konkrēto kompāniju.

Lētākais ne vienmēr ir izdevīgākais Iekļūstot ceļu satiksmes negadījumā, cietušajam transportlīdzekļa vadītājam ir jāiesniedz visi nepieciešamie dokumenti negadījumu izraisījušā transportlīdzekļa vadītāja apdrošinātājam, lai saņemtu kompensāciju par nodarītajiem zaudējumiem. Kompensācijas apmēru apdrošinātāji nosaka, veicot ekspertīzi. Tieši šie rezultāti arvien biežāk kļūst par strīdu cēloni starp cietušo un vainīgās puses apdrošinātāju. Konflikta situācijas veidojas, ja cietušajam zaudējumi ir lielāki un tie izmaksā vairāk, nekā apdrošinātājs gatavs izsniegt kompensācijā. Šādās situācijās rodas strīdi, kas var novest pie tiesu darbiem sākumā starp cietušo un apdrošinātāju, bet vēlāk arī cietušo un negadījumu izraisījušo transportlīdzekļa vadītāju, gadījumos, ja ne cietušais, ne vainīgās puses apdrošinātājs nepiekāpjas. Lai no šādām situācijām izvairītos, ir ieteicams, iegādājoties OCTA polises, ņemt vērā ne tikai cenu, bet arī apdrošināšanas kompānijas kvalitātes rādītājus. Latvijas iedzīvotājiem jābūt kritiskākiem, izvēloties OCTA polisi "Gadījumos, kad vainīgās puses apdrošinātājs ir gatavs segt tikai daļu no cietušā zaudējumiem, pēdējais var iesūdzēt tiesā vainīgo autovadītāju par atlikušās zaudējumu daļas piedziņu. Lai no šādām situācijām izvairītos, ir svarīgi izvēlēties OCTA polisi, izvērtējot apdrošinātāja reputāciju, pakalpojuma kvalitāti un citu klientu apmierinātību ar atlīdzību izmaksām pēc šādiem kritērijiem: populārākā, izdevīgākā, prestižākā, labākā, drošākā. Šo informāciju var iegūt portālā www.eagents.lv. Autovadītājiem ir būtiski saprast, ka lētākā izvēle var izrādīties neizdevīgākā," uzskata www.eagents.lv biznesa attīstības vadītāja Vita Zeidenberga.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu