Volvo klāstu papildina V60 Cross Country

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Novembra otrajā pusē Losandželosas auto šovā pasaules pirmizrādi piedzīvos Volvo jaunākais izstrādājums - universāļa V60 paaugstinātā Cross Country versija.

«Kompānija ir gandarīta pievienot trešo īsto Cross Country modeli produktu klāstam. Dinamiskā ārējā dizaina un augstās veiktspējas kombinācija V60 Cross Country būtībā ieceļ pašu savā klasē,» saka Volvo Cars produktu stratēģijas un modeļu līniju pārvaldības vecākais viceprezidents Lekss Kersemakers.

Cross Country zīmolam Volvo modeļu paletē ir diezgan sena vēsture. Zviedru autoražotājs bija pirmais premium segmenta uzņēmums, kas nolēma izlaist paaugstinātas apvidus caurgājības universāli ar tā spējām pielāgotu robustu vizuālo tēlu. Pirmais šīs koncepcijas sērijveida auto bija V70 Cross Country, kurš dienas gaismu ieraudzīja 1997.gadā.

Jaunais V60 Cross Country konceptuāli ir identisks, jo simbolizē skandināvisko saikni ar dabu un vēlmi mesties piedzīvojumos. Auto braucējiem piedāvā sportiskas, bet vienlaikus komfortablas gaitas īpašības un brīvību doties jaunu, grūti sasniedzamu apvidu izpētē. To V60 Cross Country vadītājam palīdzēs īstenot par 65 milimetriem paceltais klīrenss, vilkmes vektorēšanas sistēma un 18 vai 19 collu riteņi ar augsta profila riepām.

Automobiļa paplašinātās iespējas vizuāli demonstrē aizsargplātnes priekšā un aizmugurē, kā arī speciālas uzlikas uz sliekšņiem un riteņu arku malām. Sportisko raksturu dizaineri savukārt centušies izcelt ar bamperos iestrādātiem liela izmēra izpūtēja uzgaļiem.

V60 Cross Country salons tikmēr būs diezgan sportisks. Šeit Volvo, piemēram, paredzējuši uzstādīt sporta sēdekļus ar melnas ādas apdari un izteiksmīgi brūnām nošuvuma vīlēm. Divas citas divu toņu ādas apdares kombinācijas zviedri sāks piedāvāt 2015.gada sākumā.

Vispirms Volvo V60 Cross Country pārdošanā nonāks ASV un Kanādā, kur izvēlei tiks piedāvāts modelis ar 250 zirgspēku piecu cilindru turbomotoru, pilnpiedziņu un automātisko pārnesumkārbu, kura vidējais patēriņš ir noteikts 10,2 litru apmērā.

Citviet pasaulē V60 Cross Country pārdošanā nonāks 2015.gada sākumā. Jaunie četru cilindru benzīna un dīzeļdzinēji būs pieejami bāzes priekšpiedziņas modeļiem, savukārt spēcīgs piecu cilindru D4 dīzeļdzinējs nāks kombinācijā ar pilnpiedziņas sistēmu.

Foto: Volvo
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu