VAZ bez OCTA iznīcina BMW X5. Kas no tā sanāk? (219)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

If P&C Insurance AS Latvijas filiāle (If Apdrošināšana) kā LTAB pārstāvis saņēmusi administrēšanai regresa prasību par zaudējumu piedziņu saistībā ar pirms kāda laika automašīnas VAZ izraisītu satiksmes negadījumu, kurā cieta pieci cilvēki un otru negadījumā iesaistīto auto – BMW X5 – nācās norakstīt.

Negadījums notika netālu no Igaunijas robežas, un to ar 1983.gada izlaiduma VAZ auto izraisīja kāds 18 gadus vecs jaunietis. Automašīna, kurā bez vadītāja atradās vēl divi tāda paša vecuma jaunieši, neievēroja ceļa zīmi Dodiet ceļu, izbrauca uz galvenā ceļa un izraisīja sadursmi ar 2004.gada BMW. Otrajā automašīnā negadījuma brīdī atradās pieci vīrieši – visi vecumā ap 30 gadiem. Sadursmes rezultātā piecas no negadījumā iesaistītajām personām guva vieglus miesas bojājumus, bet abas automašīnas bija jānoraksta.

BMW automašīnai bija iegādāta KASKO polise, un tās īpašniekam tika atlīdzināts automašīnas zaudējums un transportēšanas izdevumi 19 848 latu apmērā. Tā kā ceļu satiksmes negadījumu izraisījušajam auto VAZ nebija OCTA, visi zaudējumi tiks piedzīti no 18 gadus vecā jaunieša vai auto īpašnieka.

Kā zināms, par neapdrošināta transportlīdzekļa izraisītu ceļu satiksmes negadījumu cietušajiem zaudējumu atlīdzības tiek segtas no OCTA garantijas fonda, kurā iemaksas tiek veiktas no apzinīgo transportlīdzekļu īpašnieku iegādātajām OCTA polisēm, bet pēc tam regresa kārtībā atgūtas no vainīgā transportlīdzekļa vadītāja vai īpašnieka.

If Apdrošināšanas Atlīdzību centra vadītāja Iluta Šķipsna norāda, ka "šobrīd ceļu satiksmē piedalās apmēram 3% neapdrošinātu transportlīdzekļu. Speciālisti jau iepriekš norādījuši, ka bez OCTA nereti brauc tādi autovadītāji, kas izceļas ar agresīvu braukšanas stilu un auto mēdz vadīt arī alkohola reibumā. Arī VAZ autovadītājs acīmredzot neapzinājās savas rīcības patiesos riskus un viņam par to nāksies maksāt augstu cenu."

Komentāri (219)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu