Kurš atbild par caurumu ielas vidū? (22)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Izrādās, ka šoferīšiem šajos ziemas apstākļos ir jāuztraucas ne tikai par sniegu un ledu, un arī neredzamajiem gājējiem. Rīgā īsā laika posmā divu spēkratu stūrētāji sabojāja savus auto taisnā, pārredzamā ceļa posmā, un, ja viņiem nav KASKO apdrošināšanas, tad, lai piedzītu kompensāciju par zaudējumiem, teorētiski atliek vien sūdzēt tiesā ceļu apsaimniekotājus. Kas īsti apdraud autovadītājus?

Īsi pirms pusnakts ceļu policistiem zvanīja vīrietis, kurš skaidroja, ka, braucot pa Ķīšezera ielu, ir uzbraucis kanalizācijas lūkai, kura atvērusies un sabojājusi viņa automašīnu. Jau pāris minūtes vēlāk policijā atskanēja vēl viens zvans. Lūkā iebrauca nākamā mašīna, kura pēc sadursmes vairs nespēja turpināt ceļu.

Andrejs, BMW vadītājs: "Braucu no Ezermalas ielas pa Ķīšezera ielu tilta virzienā. Pa otro joslu ar atļauto ātrumu 70 km/h. Uzbraucu uz lūkas, tā atvērās un trāpīja man pa mašīnas apakšu. Sajutu stipru sitienu, apstājos burtiski 50 – 100 metrus pēc lūkas. Izkāpu no mašīnas un ieraudzīju, ka pilnībā atrauts dzinēja aizsargs, mīksts aizmugurējais ritenis, un dzinējs sāka strādāt kaut kā nesaprotami. Uzreiz pēc manis, pēc pāris minūtēm brauca otra mašīna, kura arī uzskrēja lūkai un pārsita sev dzinēju."

Marks, Nissan pasažieris: "Nu, braucām ar mašīnu un pēdējā momentā ieraugām, domājam, ka sniega pika no smagā nokritusi. Skatāmies - vāks. Uzbraucām virsū, palēcāmies bišķi un tad noripojām līdz šejienei.

Reportieris: "Kas jūsu mašīnai bojāts?"

Marks: "Izrādās, ka karteris un visa eļļa iztecēja ārā."

Policisti novietoja savu automašīnu tā, lai atvērtajā lūkā neiebrauktu vēl kāds auto, un izsauca Ceļu pārvaldes dežūrdienestu, kurš ieradās aizvērt lūku. Kā izrādās, lūku pēdējās pāris dienās nācies remontēt jau atkārtoti, turklāt, kā izskatās, bez rezultātiem.

A/s "Ceļu pārvalde" dežūrdienesta darbinieks: "Nu uzsita ar riteni augšā. Šīs te vietas ir izdilušas, tāpēc tā ir."

Kā pastāstīja remontstrādnieks, kurš ieradās notikuma vietā, šādi neveiksmīgi atvērušās lūkas vienā naktī ir vairākas, pat piecas, sešas. Vai autovadītājiem ir iespējams iegūt kompensāciju par nodarītajiem bojājumiem? Uz šo jautājumu uz vietas atbildēt nevarēja neviens. Teorētiski apsaimniekotājam būtu jāsedz nodarītie bojājumi, taču praksē retais ir gatavs doties uz tiesu, lai piedzītu no apsaimniekotāja mašīnai nodarīto skādi, kura bieži ir mērāma vien dažos desmitos latu. Šajā gadījumā BMW vadītājs solījās iet līdz galam un piedzīt visu līdz pēdējam santīmam. Nez gan, kā rīkosies puiši, kuru Nissan no negadījuma vietas varēja dabūt prom tikai velkot. 

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu