Rīgā stipri lija; applūdušo ielu dēļ traucēta satiksme (66)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā stipro lietusgāžu dēļ ir traucēta trolejbusu un tramvaju satiksme. Stiprajās lietusgāzēs regulāri applūstošajās vietās būtiski kavēta satiksme, autovadītāji aicināti izvēlēties citus maršrutus vai arī citu braukšanas laiku. Pēc zibens spēriena pārstāja darboties piecu krustojumu luksofori.

(Pievienots video.)

Trolejbusu kustība ir apgrūtināta vairākos maršrutos, piemēram, 11. un 15.trolejbusu maršrutā.

Viņš stāstīja, ka pašlaik tehniķu brigādes ir devušās novērst traucējumus. «Pasažieru drošībai un dzīvībai trolejbusu tehniskie traucējumi nav bīstami. Lūgums pasažieriem būt pacietīgiem, kamēr speciālisti novērš tehniskās problēmas,» aicināja Zaķis.

Maskavas un Daugavpils ielu rajonā applūdušo brauktuvju dēļ ir apstājusies 7. un 9.maršruta tramvaju kustība, savukārt Vienības gatvē 41 ir lūzis koks, tādēļ pašlaik nekursē 10.maršruta tramvajs.

Salaspils un Lubānas ielā lielo peļķu dēļ nekursē 15.maršruta trolejbuss.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra «Twitter» konts, Rīgas novērojumu stacijā kopējais nokrišņu daudzums jau sasniedzis 15 milimetrus.

Negaisa dēļ Rīgā traucēta luksoforu darbība piecos krustojumos

Negaisa dēļ Rīgā pirmdien bija traucēta luksoforu darbība piecos krustojumos, pastāstīja Rīgas pašvaldības aģentūras «Rīgas gaisma» avārijas dienestā.

Dienestā informēja, ka lietus dēļ nestrādā luksofori Brīvības un Elizabetes ielas, Brīvības ielas un Raiņa bulvāra, A. Čaka un Tallinas ielas, Kronvalda bulvāra un K. Valdemāra ielas, kā arī Lielirbes un Ventspils ielas krustojumos.

Avārijas dienests arī norādīja, ka bojājumus plānots novērst maksimāli īsā laikā.

«Rīgas gaismas» Luksoforu dienesta vadītājs Andris Lasmanis pastāstīja, ka visu luksoforu darbība pašlaik jau ir atjaunota. «Luksoforu darbība tika traucēta zibens spēriena dēļ, kad elektroenerģijas traucējumi pa līniju nonāca līdz luksoforiem, taču nu visu luksoforu darbība ir atjaunota,» teica Lasmanis.

«Rīgas gaisma» ekspluatē un apsaimnieko Rīgas apgaismojuma tīklu. Aģentūras galvenais uzdevums ir pašvaldības īpašumā esošo pilsētas ielu, laukumu, parku un citu objektu ārējās apgaismošanas tīklu ekspluatācija, remonts un to kvalitātes uzlabošana.

Rīgā applūdušo brauktuvju dēļ daudzviet kavēta satiksme

Stiprajās lietusgāzēs applūdušo brauktuvju dēļ Rīgā daudzviet kavēta satiksme, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola.

Pašlaik satiksme ir kavēta Aizsaules un Gaujas ielu krustojumā, Katlakalna un Lubānas ielu krustojumā, Gunāra Astras ielā pie «Mēbeļu nama», Stokholmas ielā 12, 15.trolejbusa pieturvietā «Salaspils iela». Tāpat applūdis ir Dzelzavas un Nīcgales ielu krustojums, jo šajā posmā vēl nav pabeigti lietus ūdens kanalizācijas tīklu rekonstrukcijas darbi.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus maršrutā izvairīties no tiem ceļu posmiem, kas spēcīga lietus ietekmē mēdz applūst un būtiski kavēt satiksmes plūsmu.

Lietus noskalo aku vākus

«Transportlīdzekļu vadītājus aicinām būt uzmanīgiem, jo spēcīgais lietus ir noskalojis kanalizācijas aku vākus - Juglas ielā pie Latvijas Neredzīgo pansionāta, Miera un Tallinas ielu krustojumā, Ilūkstes ielā pie ēkas Nr.14. Savukārt lielas peļķes izveidojušās - Katlakalna un Lubānas ielu krustojumā, kā arī Maskavas un Lubānas ielu krustojumā. Šajā posmā kavēta sabiedriskā transporta kustība,» stāstīja Ahuna-Ozola.

Uz applūdušajām ielām nekavējoties nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas. Tāpat Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600.

Applūstošie ielu posmi

Rīgā par applūstošiem ceļu posmiem tiek uzskatīti: Vienības gatve - posmā no Telts ielas līdz Satiksmes ielai, Krasta iela zem Salu tilta, Ulmaņa gatve zem Bauskas ielas pārvada, Čiekurkalna1.garā līnija zem Vairoga tilta, Varoņu iela pie Rīgas kremācijas centra, Viestura prospekts posmā no Meža prospekta, Mangaļsala - Traleru ielā 2, Bolderājā - Gaigalas, Silikātu un Stūrmaņu iela.

Transporta līdzekļu vadītāji ir aicināti sekot līdzi ceļa zīmēm, samazināt braukšanas ātruma, kā arī būt saprotošiem attiecībā pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Spēcīga lietus ietekmē Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav projektēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Pašlaik pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma, jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek rekonstruētas.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu