Iespaidīgs satiksmes drošības video no Jaunzēlandes (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Autovadītāju pārdrošība, pārgalvība ir aktuāla problēma ne tikai pie mums; tas ir sāpīgs satiksmes drošības jautājums visā pasaulē.

Par to liek domāt kāds Jaunzēlandes policijas sagatavots klips, ar kuru tā cenšas vērst autovadītāju uzmanību uz to, ka satiksmē pie traģēdijas bieži vien noved citu kļūdas. Tā pat var būt vienkārša paviršība, situācijas apstākļu pārvērtēšana, neuzmanība un bēdīgas sekas kļūst nenovēršamas.

Tā arī klipā no Jaunzēlandes ir atainots gluži parasts galvenā ceļa un mazākas nozīmes pievedceļa krustojums, kurā piebrauc auto. Tā vadītājs palūkojas pa labi, no kurienes tuvojas auto, pa kreisi, kur neviena nav, un nolemj izbraukt uz galvenā ceļa. Viņam šķita, ka izdosies, bet... neizdevās. Viņš pagūst savās domās tikai izkāpt no auto, palūgt pa galveno ceļu braucošā auto vadītājam bremzēt, jo sadursmi nevēlas aizmugurē sēdošā dēla dēļ, taču tam nekas neatliek, kā atvainoties un sacīt, ka ātrums par lielu un apstāties nesanāks.

Stāsta morāle lielā mērā atgādina aktuālāko CSDD kampaņu, kurā bērns aizmugurējā sēdeklī lūdzas, lai tētis neriskē, lai neskrien. Arī Jaunzēlandē tiek uzrunāts autovadītājs, kurš, nedaudz pārsniedzot atļauto ātrumu, brauc pa galveno ceļu un neko nenojauš līdz brīdim, kad tā priekšā izgriež auto un no sadursmes izvairīties vairs nav iespējams.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu