Nākamgad velojoslas tiks iezīmētas Brīvības ielā un uz tiltiem (100)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Nākamgad velojoslas Rīgā tiks iezīmētas Brīvības ielā un uz tiltiem, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica Rīgas mērs mērs.

Viņš informēja, ka šogad velojoslas iezīmētas Elizbetes, Dzirnavu un Lācplēša ielā, savukārt nākamgad tiks iezīmēts perpendikulārs virziens, tādējādi dodot iespēju velosipēdistiem šķērsot Rīgas centru.

Pašvaldība nevar neiezīmēt šīs joslas, jo pašlaik velosipēdistu skaits gada laikā palielinoties par 25%. Turklāt, statistika liecinot, ka lielākā daļa negadījumu, kuros iesaistīti velosipēdisti, notiekot uz ietvēm.

Saskaņā ar Eiropas pieredzi, velosipēdistiem drošāk esot atrasties uz ielas braucamās daļas, tādēļ velojoslas tiekot zīmētas uz ielām.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes departaments šogad iezīmējis velojoslas pilsētas centrā. Kā pirmā maija beigās tika iezīmēta velojosla Elizabetes ielā. Velobraucējiem tiks atvēlēta Dzirnavu un Lāčplēša iela, kā arī Brīvības, Stabu, Bruņinieku, Avotu ielā u.c. Velosipēdu satiksmi paredzēts uzlabot arī uz tiltiem un to nobrauktuvēm.

80% rīdzinieku pozitīvi vērtē ieceri ierīkot vairāk velojoslu galvaspilsētas ielās, pret šo priekšlikumu iebilst tikai 9% Rīgas iedzīvotāju, liecina SKDS aptauja, kas veikta pēc Rīgas domes pasūtījuma.

Komentāri (100)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu