Šlēgelmilhs: Lamborghini Latvijas ceļiem nav piemērots

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

24. un 25. jūlijā Beļģijā, Formula 1 trasē SPA Francorchamps, Latvijas autošosejas pilots Haralds Šlēgelmilhs aizvadīs ceturto no sešiem Lamborghini Blancpain Supertrofeo čempionāta posmiem. Šī ir viena no skaistākajām un prestižākajām pasaules trasēm, kas kalnainā reljefa un lielā ātruma dēļ sola aizraujošu cīņu starp braucējiem.

«Atgriežoties Beļģijā SPA trasē, ikvienu autobraucēju pārņem satraukums. Vienam tās ir bailes, otram prieks un izaicinājums, jo šo trasi var salīdzināt ar amerikāņu kalniņiem. To raksturo liela reljefa starpība, ātrums un bīstamība. Katrs līkums ir unikāls, katrs aplis – piedzīvojums! SPA trase komplimentē Lamborghini čempionāta ideju – apstākļi visiem vieni, bet rezultātu izsaka pilota meistarība. Ceru, ka šī trases prasība man nāks par labu,» stāsta Šlēgelmilhs.

Kvalifikācijas braucieni SPA trasē tiks aizvadīti piektdien, 24.jūlijā, pulksten 11.40, pirmais sacensību brauciens tajā pašā dienā pulksten 15.55, bet sacensību otrais brauciens norisināsies sestdien 25.jūlijā pulksten 12.35 pēc Latvijas laika. Abiem sacensību braucieniem tiešraidē varēs sekot līdzi Motors TV un internetā.

Sacensību tiešraide

Īsi pirms došanās uz sacensību posmu Beļģijā Haralds viesojās Latvijas automašīnu transporta un loģistikas uzņēmumā Kurbads, lai novērtētu pirmo reizi Latvijā esošo reto un jaudīgo Lamborghini Aventador LP-750 SuperVeloce.

Lūgts īsi pastāstīt par šo pusmiljonu vērto auto, Haralds ir tiešs un konkrēts: «Vulgāri prātā nāk vienkārši vārds sekss, skatoties uz auto, ir milzīgs apbrīns. Katru reizi, arī iesēžoties manā sacīkšu bolīdā, sajūsma nemazinās.»

«Lai arī šis ir tīrasiņu sporta auto, es tajā jūtos ļoti komfortabli, šādā ziņā manu sacīkšu bolīdu ar Aventador SV ir grūti salīdzināt. Jāpiebilst, ka braukšanai pa Latvijas ceļiem auto nav piemērots – tā būtu vairāk mocīšanās nekā bauda braukt. Jābrauc uz Igauniju, kur ir moderna sacīkšu trase,» Haralds Šlēgelmilhs atklāj pareizās vietas «Aventador SV» potenciālam.

Šobrīd Latvijas sacīkšu braucējs ir devies uz Beļģijas Spā trasi piedalīties «Super Trofeo» čempionāta ceturtajā posmā.

Jau Lamborghini Aventador bāzes modelis ir ārkārtīgi ekskluzīvs spēkrats, bet ar LP-750 SuperVeloce modifikāciju itāļu sporta automašīnu rūpnīca pārspēj pati sevi. «2015. gada Aventador SuperVeloce versijā esam ielikuši visu savu sirdi un dvēseli. Tas ir visvairāk uz sportu orientētais, ātrākais un visemocionālākais Lamborghini iemiesojums,» saka kompānijas prezidents Štefans Vinkelmans.

Niknā vērša, kā vēl dēvē Lamborghini, vadība vārdus apstiprina ar darbiem – īpašā modifikācija ir zaudējusi 50 kg svara un ieguvusi papildus 50 ZS. Lai sasniegtu mazāku masu, Aventador SuperVeloce ir atbrīvots no skaņas izolācijas un navigācijas sistēmām. Atmosfēriskais 6,5 litru V12 dzinējs ar 750 ZS līdz 100 km/h ļauj paātrināties 2,8 sekundēs.

Skandalozais, nu jau kādreizējais raidījuma «Top Gear» vadītājs Džeremijs Klārksons par Aventador savulaik izteicās: «Tā ir necilvēcīga automašīna. Jūs to nevadāt. Jūs cīnāties ar to. Tas ir izsmalcinātāks nekā vecāka gadagājuma modeļi, mazāk tendēts jūs nogalināt. Bet brīdī, kad gāzes pedālis tiek iespiests grīdā, jūs vairs to nevadāt, jūs turaties tam līdzi.»

Profesionālu pilotu rokās automobilis ir pierādījis savu varēšanu – 20 km garajā Nordšleifes trasē, kur automobiļu rūpnīcas sacenšas par labākajiem apļa laikiem, Lamborghini «Aventador SuperVeloce» ieņem 3. vietu starp sērijveida spēkratiem, par nieka divām sekundēm piekāpjoties Porsche «918 Spyder».

Lamborghini Aventador LP-750 SuperVeloce tiks saražoti tikai 600 vienībās, kuras visas jau ir rezervētas.

Auto cena bez PVN ir 452 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu