Liepājā kanāla krastos vēlas attīstīt tirdzniecības zonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Būvvalde ir izsludinājusi sabiedrisko apspriešanu pašvaldības teritorijas plānojuma grozījumu projektam teritorijai starp Veco ostmalu, zemesgabalu Ganību ielā 1/3 un Ganību ielā 9/11 un Ganību ielu (ziemeļu virzienā līdz Vecajai ostmalai). Minētajā teritorijā atrodas vairāki rūpniecības uzņēmumi, arī SIA „Liepājas sērkociņi”. Šā uzņēmuma īpašnieki pašvaldībā ir vērsušies ar priekšlikumu uzņēmumam piederošajā zemesgabalā Liepājas ezera un Tirdzniecības kanāla malā divu gadu laikā sākt mūsdienīgu augstas klases biroju, dzīvokļu un mazumtirdzniecības objektu attīstību.

Šobrīd norisinās kopējā Liepājas ezermalas teritorijas plānojuma projekta izstrāde. SIA „Liepājas sērkociņi” īpašnieki, informējot par savām iecerēm, ir atsaukušies uz pašvaldības aicinājumu uzņēmējiem un iedzīvotājiem izteikt viedokļus par iespējamo Liepājas ezermalas attīstību.

Vecajā Ostmalā un Ganību ielai pieguļošajā teritorijā šobrīd atrodas arī gaļas pārstrādes uzņēmums un alus ražotne. Tā kā šiem ražošanas uzņēmumiem ir liela ietekme uz blakus esošajiem nekustamajiem īpašumiem un to attīstības iespējām, domes deputāti ir atzinuši (domes šā gada 30. augusta lēmums), ka nepieciešams sākt pašvaldības teritorijas plānojuma grozījumu projekta izstrādi.

Grozījumu mērķis ir nepalielināt vai pat samazināt rūpnieciskās ražošanas objektu ietekmi, kas savukārt ļautu īstenot SIA „Liepājas sērkociņi” īpašnieku ieceres.

Tas atbilst arī pilsētas interesēm – Tirdzniecības kanāla mala un Liepājas ezera krastmala ir piemērotāka darījumu iestāžu apbūvei, dzīvojamo ēku celtniecībai, izklaides un atpūtas aktivitātēm, nevis rūpniecības objektiem.

Projekta grozījumos tiks ietvertas prasības pašvaldības atļautajam izmantošanas veidam – ražošanas un noliktavu apbūves teritorijām, vienlaikus nodrošinot sabiedrisko un darījumu iestāžu apbūves un dzīvojamās apbūves izvietošanas iespējas pieguļošajos zemesgabalos.

Vēl grozījumiem ir jānodrošina racionālu dabas, cilvēku un materiālo resursu izmantošana minētajā teritorijā, jāveicina līdzsvarota ekonomiskā attīstība atbilstoši Liepājas pilsētas attīstības prioritātēm, jārada vienlīdzīgus priekšnoteikumus uzņēmējdarbībai, apsaimniekotājiem un īpašniekiem iespējas racionāli izmantot savas teritorijas, veicinot tajās atrodošos objektu izmantošanu vai pielāgošanu jaunām funkcijām, nodrošinot optimālu transporta sistēmas funkcionēšanu.

Iedzīvotāju viedokļus un priekšlikumus saistībā ar šā projekta izstrādi Būvvalde gaidīs līdz 2007. gada 12. novembrim Rožu ielā 6, Liepājā, LV-3401, darbdienās no plkst. 8.30 līdz 17.00 (pirmdienās un ceturtdienās līdz plkst. 18.00).

Ar sabiedrisko apspriešanu saistītie materiāli ir apskatāmi Liepājas pilsētas domes ēkas pirmā stāva vestibilā Rožu ielā 6, darbdienās no plkst. 8.30 līdz 17.00 (pirmdienās un ceturtdienās līdz 18.00).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu