Zatlers dodas savā pirmajā valsts vizītē uz Ukrainu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu dodas savā pirmajā valsts vizītē uz Ukrainu, informēja Prezidenta preses dienestā.

Vizītes laikā politiskajos jautājumos uzsvars tiks likts uz Latvijas pausto atbalstu Ukrainas dalībai Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Savukārt ekonomiskajos jautājumos tiks akcentēta ekonomiskās sadarbības veicināšana un Latvijas uzņēmēju ekonomiskās sistēmas maiņas zināšanu nodošana.

Zatlers Kijevā ieradīsies šodien plkst. 9, tur notiks īsa Valsts prezidenta sagaidīšanas ceremonija. Tad Valsts prezidents ar kundzi dosies uz Ukrainas prezidenta pili, kur notiks jau oficiālā sagaidīšanas ceremonija.

Vēlāk notiks Zatlera un Ukrainas prezidenta Viktora Juščenko tikšanās, kā arī sadarbības līgumu un kopīga komunikē parakstīšana. Plkst. 12 plānots Zatlera un Juščenko kopīgs preses brīfings.

Plkst. 13 abi prezidenti ar uzrunām atklās Latvijas-Ukrainas biznesa forumu, kurā uzrunas teiks arī Latvijas ekonomikas un satiksmes ministrs. Vēlāk tiks parakstīts abu pušu sadarbības līgums.

Plkst. 13.50 Zatlers Sv.Mihaila laukumā noliks ziedus pie pieminekļa, kas veltīts "golodomora" upuru piemiņai.

Vēlāk Zatlers darba pusdienās tiksies ar Ukrainas premjerministri Jūliju Timošenko, kā arī ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Arsēniju Jaceņuku.

Plkst. 16.10 Zatlers noliks ziedus pie Nezināmā kareivja piemiņas memoriāla, bet plkst. 17.30 tiksies ar Latvijas biznesa delegāciju.

Dienas noslēgumā plkst. 19 Ukrainas prezidents ar kundzi par godu Zatleram un viņa kundzei Lilitai Ukrainas prezidenta pilī rīkos valsts vakariņas.

26.jūnijā Valsts prezidents apmeklēs Černobiļu. Zatlers ir vienīgais prezidents, kurš savulaik piedalījies Černobiļas atomelektrostacijas katastrofas seku likvidēšanā. Zatlers vizītes laikā apmeklēs vietu, kur savulaik dienējis, kā arī noliks ziedus pie pieminekļa, kas veltīts Černobiļas upuriem.

Prezidents piedalīsies arī Latvijas vēstnieka Ukrainā rīkotā pieņemšanā, kā arī apmeklēs Pečerska Lavru.

26.jūnijā prezidents dosies uz Ļvovu un 27.jūnijā Ļvovā teiks uzrunu Biznesa foruma atklāšanā. Vēlāk Zatlers piedalīsies Ļvovas un Rīgas mēru sadarbības memoranda parakstīšanā.

Plkst. 10.15 Ļvovas Universitātē notiks apaļā galda diskusija par integrāciju eiroatlantiskajās struktūrās.

Zatleru vizītē pavadīs ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK), satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC), Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs, Latvijas vēstnieks Ukrainā Atis Sjanītis, Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK), Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, Rīgas Ukraiņu vidusskolas direktore Lidija Kravčenko, kā arī citi ārlietu, kultūras un izglītības eksperti.

Tāpat valsts vizītē prezidentam līdzi dodas plaša uzņēmēju delegācija, tostarp "Parex bankas" prezidents un valdes priekšsēdētājs Valērijs Kargins un "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Bertolds Fliks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu