Stradiņa slimnīcas ēdināšanas skandāla risinājums - mierizlīgums (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mierizlīgums – šādu risinājumu Stradiņa slimnīcas ēdināšanas skandālā vēlas redzēt šīs slimnīcas padome. Līdz piektdienai tiks gaidīta privātā uzņēmuma "Dussmann" atbilde.

Stradiņa slimnīcai ir jārod pēc iespējas saimnieciski mazāk kaitīgs risinājums. Pēc aptuveni stundu ilgušās slimnīcas padomes sēdes tā šodien sacīja tās vadītājs Ivars Eglītis, pamatojot pieņemto lēmumu, strīdu izbeigt ar mierizlīgumu.

Ivars Eglītis, Stradiņa slimnīcas padomes vadītājs: "Pastāv iespēja, kaut vai teorētiska, uz mierizlīgumu. Mierizlīgums tomēr ir visekonomiskākā izlīguma forma šobrīd."

Uzņēmums "Dussmann" LNT Ziņām sacīja, ka ir gatavs sarunām par mierizlīgumu, par kompensācijas apjomu gan vēl esot pāragri runāt. Pēc slimnīcas padomes ierosinājuma, par nosacījumiem vajadzētu vienoties šonedēļ, lai nevilktu garumā Stradiņa slimnīcas ēdināšanas jezgu. Tā sākās pirms nepilna mēneša.

Stradiņa slimnīcas ēdināšanas skandāls gaismā nāca īsi pirms atjaunotā virtuves kompleksa svinīgās atklāšanas. Līgumu ar privātuzņēmumu par neizdevīgu uzskata gan Veselības ministrija, gan slimnīcas valde. Savukārt Ģenerālprokuratūra ir sākusi kriminālprocesu, lai noskaidrotu, vai, slēdzot līgumu, amatpersonas ļaunprātīgi izmantojušas dienesta stāvokli un valstij nodarīts ievērojams kaitējums.

Skandāla dēļ no amata atbrīvotais slimnīcas vadītājs Māris Pļaviņš uzskata, ka "Dussmann" kā starptautiskam koncernam bija iespēja ēdināšanas pakalpojumus organizēt kvalitatīvāk un lētāk, nekā slimnīcai to darot pašai. Taču Veselības ministrijas aplēses liecina, ka privātuzņēmuma darbošanās galvenokārt par valsts naudu atjaunotajā ēdināšanas kompleksā slimnīcai jau nesusi vismaz 109 000 latu lielus zaudējumus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu