Šana Sa – «Valdniece»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Senajā Ķīnā, kādā augstmaņu ģimenē piedzimst meitene, kurai dod vārdu Mūžīgā gaisma un pareģo neparastu likteni.

Laimīga sakritība paver viņai ceļu uz Aizliegto Pilsētu – skaistuma un jutekliskuma valstību, kur desmit tūkstoši impērijas daiļāko sieviešu alkst valdnieka mīlestības. Cīnoties par varu, Gaismai nākas likt lietā gan viltību, gan pavedināšanu, gan nežēlību. Viņas valdīšanas laikā Tanu dinastijas impērija piedzīvo ziedu laikus – zelta laikmetu Ķīnas kultūrā.

Jaunā, talantīgā ķīniešu izcelsmes rakstniece Šana Sa ļauj lasītājam iepazīt valsti, kur likumus nosaka vīrieši un tradīcijas, bet sievietes ieroči cīņā par varu ir skaistums, jutekliskums un izcils prāts.

Pekinā dzimusī rakstniece un gleznotāja Šana Sa (1972) jau astoņu gadu vecumā publicē pirmos literāros darbus. Kopš 1990. gada viņa dzīvo Parīzē, kur saraksta un izdod vairākus romānus. 2001. gadā publicētais romāns Meitene, kas spēlēja go atnes viņai prestižo Gonkūru prēmiju, Kiriyama balvu (ASV) un starptautisku popularitāti.

«Valdniece» ir autores jaunākais romāns, kas ataino Senās Ķīnas imperatores dzīvesstāstu. «Jāņa Rozes apgāda» izdoto grāmatu no franču valodas tulkojusi Valērija Lasovska, mākslinieciskais noformējums Gita Okonova-Treice.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu