Pretendenti gada labākā sporta skolotāja titulam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gada labākā Latvijas sporta skolotāja balvai izvirzīti trīs pretendenti no Ventspils, Siguldas un Limbažu novada, aģentūru BNS ceturtdien informēja konkursa rīkotāji.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētajā konkursā "Gada sporta skolotājs" labāko trijniekā nominēja Anželiku Šilbergu no Ventspils 2.pamatskolas, Andru Fridrihsoni no Siguldas pilsētas vidusskolas un Agri Ķirsi no Limbažu novada ģimnāzijas.

Katram nominantam pienākas 300 latu dāvanu karte sporta inventāra iegādei savai izglītības iestādei. Konkursa uzvarētāju paziņos pasākumā "Latvijas Gada balva sportā" 22.decembrī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace". Uzvarētājs saņems arī piemiņas balvu, kuru pasniegs izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Otrajā konkursa kārtā Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā sacentās seši pedagogi, kuru vidū bija arī Dace Purvaine no Rīgas 69.vidusskolas, Aleksandrs Kļitončiks no Rīgas 33.vidusskolas un Anatolijs Isajevs no Riebiņu vidusskolas. Katrs otrās kārtas dalībnieks saņēma konkursa atbalstītāju balvas, Latvijas Olimpiskās komitejas suvenīrus un IZM dāvinātos metodiskos līdzekļus.

Konkursa vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja IZM sporta departamenta direktore Agra Brūne teica, ka ieguvēji ir visi otrās kārtas dalībnieki, jo dalība šādos konkursos ir lieliska iespēja gūt vērtīgu pieredzi. Viņa aicināja skolas turpmāk būt aktīvākām, piesakot sporta skolotājus konkursam.

Konkursu "Gada sporta skolotājs" ceremonijas "Latvijas Gada balva sportā" ietvaros IZM rīko jau septīto gadu. Konkursa mērķis ir popularizēt sporta skolotāja nozīmi veselīgas jaunās paaudzes izglītošanas procesā un noteikt profesionālāko sporta skolotāju valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu