Kā pareizi sagatavot ziemas drēbes un apavus vasaras guļai?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sākoties siltajam laikam, izjūtam prieku, ka biezos ziemas apģērbus beidzot varam nolikt. Mainās laiks, un tam līdzi manās arī mūsu garderobe – mēteļus, cimdus, cepures, biezos džemperus un zābakus aizstāj kas vieglāks un košāks.

Lai arī cik sajūsmināti mēs nebūtu, ka beidzot ziemas kārtu varam noglabāt dziļi skapī, vajadzētu pielikt pūles ziemas apģērba sagatavošanai glabāšanai. Citādāk nākamā ziema var pienākt ar nepatīkamu pārsteigumu, ka aukstās sezonas garderobei ir radies kāds defekts. Ir vērts veltīt laiku tam, lai pavasarī jau apnikušās ziemas drēbes varētu kalpot arī nākamajā sezonā.

Tiec vaļā no traipiem

Šī ir tā reize, kad piespiest sevi beidzot iztīrīt traipus, kurus, iespējam, pamanām tikai mēs paši vai cenšamies tos piesegt šalli vai piespraudi. Ir pilnīgi skaidrs, ka glabāšanas laikā traipi tikai ieēdīsies. Traipu apstrādei vislabāk izmantot speciālo līdzekli. Vanish kā traipu tīrīšanas eksperts piedāvā dažādus traipu tīrīšanas līdzekļus, kas likvidē gandrīz ikvienu iespējamo traipu. Vai tie būtu kafijas, sarkanvīna, eļļu, kosmētikas vai zāles traipi, Vanish radīs risināju ikvienam no tiem. Traipu apstrādē ļoti būtiski izvēlēties atbilstošāko līdzekli un sekot norādītajām instrukcijām.

Foto: Publicitātes foto

Iztīri vai izmazgā visu!

Šalles, zābaki, cepures, jakas, bikses. Iespējams, ne visam būs vajadzīga pamatīga beršana vai ķīmiskā tīrīšana, tomēr katru mantu vajadzētu pārskatīt – vai nav traipu, bojājumu defektu un netīrumu. Nereti pirmais sniegs mūs pārsteidz jau oktobrī, par ko pavasarī mēs noteikti nedomājam. Tomēr, ja būsi jau pavasarī savedusi ziemas apģērbu kārtībā, pirmo sniegu un salu varēsi sagaidīt bez raizēm un liekiem uztraukumiem.

Iesējams, drēbju kaudze, kas tev būs jāizmazgā, būs pamatīga. Tādā gadījumā nereti rodas vajadzība vienā reizē izmazgāt dažāda toņa apģērbus. Lai arī ieteicams ir mazgāt tikai līdzīga toņu drēbes vienā reizē, nereti mums tam nav laika, it īpaši, ja priekšā vēl visa lielā uzkopšana. Šādā gadījumā ir lietderīgi izmantot Vanish Colour Protect salvetes, kas novērš nokrāsošanos mazgāšanas laikā. Tās uztver nomazgāto krāsu detaļas, aizsargā krāsas un ir efektīvas pat tumšiem apģērbiem. Tās ir lielisks veids, kā taupīt savu laiku!

Vanish Colour Protect salvete pirms un pēc dažādu krāsu apģērba vienlaicīgas mazgāšanas
Vanish Colour Protect salvete pirms un pēc dažādu krāsu apģērba vienlaicīgas mazgāšanas Foto: Publicitātes foto

Izžāvē un salabo

Kas esi tikusi galā ar netīrumiem un traipiem, ir būtiski drēbes kārtīgi izžāvēt. Ideāli, ja vari tās žāvēt laukā, svaigā gaisā. Vējš tās kārtīgi izpurinās, un svaigais gaiss patīkami atsvaidzinās. Pēc tam, kad jau gatavojies tās nolikt, pārskati vēlreiz un salabo, kas labojas – piešuj pogas vai pāršuj rāvējslēdzēju, salabo pakaramo.

Kastēs vai maisos?

Vai tas ir atsevišķs plaukts skapī vai pieliekamais, ir vērts ieguldīt līdzekļus speciālo maisu iegādē un turēt drēbes slēgtā vidē. Ja izvēlies apģērbu glabāt kartona kastēs, atceries, ka tām noteikti jābūt tīrām. Lai arī cik vilinoši ir biezos džemperus un topus sakārt tālākajā skapja galā, ieteicams tos labāk salocīt, citādi tie varētu zaudēt formu, ilgi karājoties. Tāpat arī var locīt mēteļus.

Atceries, ka vietai, kurā taisies glabāt sezonas drēbes, jābūt: sausai, tumšai, tīrai un vēsai.

Apavu sagatavošana

Arī siltos apavus laiks ieziemot. Rūpīgi notīri tos, pārskati, vai kāds pāris jāaiznes uz profilaksi pie kurpnieka. Ja nē – sasmērē apavus ar atbilstošu līdzekli. Lai tie nezaudētu formu, gaidot nākamo sezonu, piepildi tos ar papīru (salvetēm vai avīzēm) vai arī ar speciālajām apavu formām. Garos zābakus labāk uzglabāt stāvus, bet var arī guļus. Ideāli, ja katram pārim ir saglabāta sava kaste, kur tiem pārlaist silto laiku.

Pasargā drēbes no kaitēkļiem

Lai nākamā aukstā sezona neatnāk ar nepatīkamu pārsteigumu, nodrošinies pret kaitēkļiem. Tam lieti noderēs starp drēbēm salikti maisiņi ar kaltētiem lavandas zariņiem. Tāpat vari izmantot vates piciņas, uz kurām uzpilināta lavandas ēteriskā eļļa. Ja neuzticies lavandai, lielveikalā iespējams iegādāties speciālus līdzekļus (tabletes, paciņas) pret kodēm.

Kad darbiņš būs paveikts, ar prieku meties iekšā jau pavasara drēbēs un sajūtās. Gaisīgas šalles, viegli zābaciņi un kurpes, plandoši svārki – ir tik daudz veidu, kā ar savu izskatu sveicināt pavasari!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu