Vista ar Indijas riekstiem hoisin mērcē (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī maltīte bija kā dzinulis turpmākajos gados, ceļojot pa pasauli, nobaudīt ķīniešu virtuves labumus visdažādākajās vietās un valstīs. Un arī šo to mēģināt pagatavot pašai. Mani neuztrauc, ka paši ķīnieši uzskata, ka tas ir tikai a`la ķīniešu stilā.

Nepieciešams

  • 500-600 g vistas filejas
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 1 olas baltums
  • 3-4 čili pipari (daudzumu var samazināt, ja nevēlas tik asu)
  • 5-6 kāti zaļo lociņu
  • gabaliņš ingvera saknes (~īkšķa gala lielumā)
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 3-4 ēdamkarotes hoisin mērces
  • 1-2 ēdamkarotes rīsu etiķa (vai baltvīna etiķa vai sausā baltvīna)
  • pusglāze Indijas riekstu (var aizstāt ar zemesriekstiem)
  • sāls
  • augu eļļa

Pagatavošana

Ķīniešu virtuvei parasti raksturīgs tas, ka ēdieni ir ātri pagatavojami. Tikai ar nosacījumu, ka viss jau ir sagatavots - notīrīts, sasmalcināts, sagriezts utt., un nolikts pa rokai.
Vispirms vistas filejas sagriež gabaliņos, apviļā cietē, ieliek traukā (vēlams, lai tas būtu noslēdzams, ja ne, trauka pārklāšanai izmanto pārtikas plēvi), pievieno olas baltumu un kārtīgi visu sajauc. Aizvākotu trauku liek vēsumā uz pusstundu.
Pa to laiku sausā pannā apgrauzdē riekstus, līdz tie zeltaini brūni un sāk smaržot. Nomizo un sarīvē ingveru, attīra no sēklām un sasmalcina čili, sagriež lociņus un ķiploku.
Wokā (vai dziļā pannā) maisot apcep vistu zeltaini brūnu. Izņem vistas gabaliņus, tajā pašā pannā, kamēr eļļa vēl karsta, liek ķiploku, ingveru un zaļos lociņus, maisot apcep, pievieno čili, pielej hoisin mērci un rīsu etiķi, sajauc. Liek klāt vistas gabaliņus un maisot cep pāris minūtes. Pannu noņem no uguns, pieliek riekstus un sajauc. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu