Kāda ir tava seksualitāte: sarkana, oranža, zelta vai dimanta?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Agrākajos laikmetos ilgstoši dominējis uzskats, ka seksā svarīgākais subjekts ir vīrietis un viss ir atkarīgs no tā, vai tiek apmierinātas viņa seksuālās vajadzības. Šī nostādne ir atstājusi pēdas arī mūsdienu domāšanā. Sievišķā garīguma un seksualitātes eksperte Franciska Bolta apraksta četras sievišķās seksualitātes attīstības stadijas - sarkano, oranžo, zelta un dimanta.

Svarīgi saprast, ka šie apzīmējumi nav saistīti ar vērtējumu. Neviena pieredze nav pareizāka vai labāka par citu. Tās ir atšķirīgas un atrodas savstarpējā mijiedarbībā. Katrā nākamajā stadijā seksuālā pieredze kļūst aizvien visaptverošāka, cilvēks arvien vairāk mācās uztvert sevi ķermeņa, dvēseles un gara vienotībā.

  • Sievietēm un vīriešiem pazīstamākā ir «sarkanā» seksualitāte. Sarkanais vēlas iekarot un pakļaut. Šajā stadijā seksualitāte izpaužas ar mežonīgu kaisli un spēku, ātri sasniedz ekstātisko kulmināciju, taču norimst tikpat ātri, cik atnākusi.

    Ja sievietes neiemācās pāreju uz «oranžo» seksualitāti, ar laiku «sarkanā» kļūst garlaicīga un neapmierinoša.

  • «Oranžajai» seksualitātei nepieciešama lielāka rūpība un emocionālā saskaņa ar partneri un pārmaiņas arī vīrietī. Šī seksualitātes stadija saistīta ar dziļu savstarpēju uzticēšanos un atklātību. Vīrietim tagad jāmācās ļauties sievietei. Seksualitāte vairs nav tik mežonīga, tā seko maigam, taču ne mazāk kaislīgam ritmam. Sieviete piedzīvo emocionālu ķermeņa orgasmu, kas turpinās ilgāk nekā «sarkanajā» stadijā izjustais.
Foto: depositphotos.com
  • «Zelta» sievišķās seksualitātes aspekts balstās uz dzemdi, kas ir sievietes seksuālā spēka centrs. Bolta runā par sirds un dzemdes smalkās saiknes apzināšanos. Viņa uzsver, ka šī seksualitātes forma, kurā iekļauta sirds, spēj dziedināt arī pagātnes seksuālās varmācības sekas. Lai sasniegtu orgasmu, līdzās atklātībai un gatavībai dvēseliski uzticēties nepieciešama abu partneru saprašanās dziļākā dvēseles līmenī. Tā ir saistīta ar gatavību pilnīgi atvērties un uzticīgi nodoties partnerim.

    «Zelta» seksuālā enerģija izplūst visā sievietes ķermenī. Orgasms var turpināties ilgi. Sievietes pēc tā vēl ilgi mēdz mirdzēt.

  • «Dimanta» orgasms atver durvis uz Visumu. Ķermenis kļūst caurspīdīgs, neierobežots, tas atveras kosmiskās telpas bezgalīgajiem plašumiem. Sašķeltība starp iekšpusi un ārpusi beidzas. Cilvēks, kas sevi pieredz kā kosmisku deju, ir pārspējis telpu un laiku un nonācis bezgalībā. Visu laikmetu mistiķi līdzīgi apraksta dievišķā sastapšanās pieredzi.

Avots: J. Rubenis «Viņa un Viņš. Mīlestība. Attiecības. Sekss», Zvaigzne 2016.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu