4 ēdieni, kurus neiesaka uzsildīt mikroviļņu krāsnī

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc garas darba dienas ir tik vienkārši uzsildīt ēdienu mikroviļņu krāsnī. Protams, daudzi teiks, ka mikroviļņu krāsnī uzsildīts negaršo labi, nav veselīgs, to darīt nav ieteicams... Te var minēt vēl daudz citu argumentu, bet tomēr mēs to darām.

Mēs izmantojam mikroviļņu krāsnis, lai uzsildītu ēdienu, jo tas ir ātri un ērti.

«Food Network» aicina atcerēties, ka ēdienu uzsildīšana maina to izskatu, struktūru, garšu. Dažus ēdienus nekad nevajag sildīt mikroviļņu krāsnī, jo šie ēdieni izskatīsies un garšos daudz labāk, ja tos uzsildīs uz plīts vai cepeškrāsnī.

Četri ēdieni, kurus nav ieteicams uzsildīt mikroviļņu krāsnī.

1. Sautējumi

Uzsildot sautējums zaudē mitrumu, tāpēc tas izskatīsies un garšos slikti, ja to uzsildīs mikroviļņu krāsnī. Ir ieteicams sautējumus sildīt cepeškrāsnī, traukam uzliekot vāku vai foliju.

Galvenais – pārbaudiet, vai sautējums ir sasilis vienmērīgi, jo bieži vidus paliek auksts.

2. Pica

Daudzi uzskata, ka uzsildīta pica garšo labāk. Lai tā tiešām garšotu labi, sildi to cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust un mīkla ir kraukšķīga.

3. Makaroni

Makaronus un mērci vislabāk uzsildīt karsta ūdens peldē, tad tie garšos lieliski. Katliņā ielej ūdeni, trauku ar makaroniem un mērci ieliec ūdenī, katliņu liec uz uguns, vāri, kamēr makaroni un mērce karsti.. Makaronus ar mērci labi var sasildīt arī uz pannas, tad var izmantot nedaudz olīveļļas vai krējumu, lai rezultāts būtu labāks.

4. Frī kartupeļi

Tos uzsildīt ir grūti, jo uzsildīšanas procesā tie zaudē garšu un tekstūru. Speciālisti kā labāko uzsildīšanas variantu iesaka tos atkārtoti uzsildīt, apcepot eļļā, tad nosusināt papīra dvielī.

Pētījumi rāda, ka tehnoloģiju attīstība maina cilvēku ēšanas paradumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu