Ušakovs atklāj, ko dzēris maratona laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) patlaban jūtas labi un ir gatavs veikt domes priekšsēdētāja pienākumus.To viņš šodien pavēstīja žurnālistiem.

Politiķis norādīja, ka, skrienot maratonu, pārvērtējis savus spēkus, bet turpmāk maratonā viņš piedalīsies, "tikai dalot medaļas".

Viņš norādīja, ka, skrienot maratonu, pārvērtējis savus spēkus, tomēr, ja skries vēl, solīja cīnīties par medaļām.

Ušakovs noliedza iepriekš izskanējušās versijas, ka pirms maratona būtu lietojis enerģijas dzērienu.

"Maratona dienā apēdu šokolādi un izdzēru kafiju,

ko nopirka mana preses sekretāre Anna Kononova," sacīja Rīgas mērs.

Ušakovs skaidroja, ka šāds negadījums noticis, jo "skrienot dažreiz cilvēkiem rodas pārslodze, kas ietekmē muskuļus, tad sākās muskuļu deformācija un asinīs nonāk toksīni, kas savukārt ietekmē iekšējiem orgānus". Šajā gadījumā pastāvēja apdraudējums, ka būs nepieciešama aknu transplantācija, turklāt divas līdz trīs nedēļas viņam nefunkcionēja nieres.

Rīgas mērs arī atklāja, ka mediķi Vācija vēl nezina, ka Ušakovs ir atgriezies darbā.

Savukārt šonedēļ tiks saņemts rēķins par ārstēšanos Vācijas klīnikā, bet jau tagad ir zināms, ka no mēram saziedotiem līdzekļiem kaut kāda summa paliks pāri, ko Ušakovs plāno ziedot bērniem.

Kā ziņots, pēc gandrīz divu mēnešu ārstēšanās Berlīnē sestdien, 9.jūlijā, Ušakovs atgriezās Rīgā un šodien atsāka strādāt.

Pēc maratona nogādā slimnīcā

Ušakovs "Charite" klīnikā Berlīnē nonāca pēc piedalīšanās Rīgas maratonā 22.maijā. Mērs bija plānojis pieveikt 21 kilometru - pusmaratona distanci, taču dažus desmitus metru pirms finiša viņam kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Mēra iekšējie orgāni bija smagi cietuši no pārkaršanas, tāpēc viņš tika nogādāts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, bet pēc ārstu ieteikuma 24.maijā tika pārvests turpmākai ārstēšanai uz Berlīni, kur ārstiem šādu diagnožu ārstēšanā ir lielāka pieredze.

Līdz 30.maijam Ušakovs ar medikamentu palīdzību tika turēts miegā, lai būtu iespējams veikt intensīvo terapiju, bet pēc pamošanās intensīvā terapija turpināta līdz 16.jūnijam. Ārstēšanās Berlīnē mēram izmaksās vairāk nekā 180 000 latu. Viņa ģimene atvēra ziedojumu kontus, un nepieciešamā summa tika saziedota nedēļas laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu