Smagi slimā zēna mamma: pēc notikušā ticu brīnumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociālajā aprūpes centrā „Kalkūni” novārdzinātā zēna Vika veselības stāvoklis uzlabojas. Viņa mamma Elīna portālam TVNET pastāstīja, ka zēns pieņemas svarā un sācis ēst arī pats. Līdz ar Vika panākumiem arī ģimene atguvusi mieru un prieku.

(Ziņa papildināta ar pēdējo rindkopu un video.)

"Mums ir ļoti labas ziņas. Vakar pie Vika bija ergoterapeits. Viņš sacīja, ka Vikam ļoti labi aug muskuļu masa," mamma teica.

Jau vizuāli redzams, ka smagi slimais Viks kļuvis apaļāks.

Viks kļuvis arī priecīgāks.

Vēl nesen viņš barots ar caurulīti, taču tagad Viks pats apēd jau 50% barības.

Vikam palīdz ļoti daudz labu un profesionālu speciālistu, piemēram, neirologs un uztura speciālists.

Sociālās aprūpes centrā, kur Viks patlaban atrodas, pret viņu izturas ļoti labi un atbilstoši viņa vajadzībām. Darbinieki ir profesionāli un zinoši.

Līdz ar Vika veselības stāvokļa uzlabošanos arī viņa ģimene gada beigās jūtas daudz labāk.

Pēc notikušā es ticu brīnumiem.

Vika tuvinieki ir ne tikai daudz priecīgāki, bet arī mierīgāki. "Beidzot esam ieguvuši mieru.. Svētku sajūta mūs nav pametusi, kopš Vikam sākās uzlabojumi."

Rudens, kad viņi atklāja novārdzinātā Vika stāvokli, ģimenei bija ļoti smags.

Tāpat viņiem bija ļoti grūti, kad Elīna nolēma par redzēto neklusēt un pavēstīt to arī plašākai sabiedrībai.

"Es nevarēju klusēt. Es sapratu -

kamēr es klusēšu, mans bērns var nomirt.

Nomirt pa to laiku var arī citi bērni." Tiklīdz viņa par šausminošajiem notikumiem izstāstījusi medijiem, lietas pavērsušās uz labo pusi.

Mamma lielu paldies saka arī mediķiem un visiem speciālistiem, kuri palīdz Vikam atveseļoties.

Cerīgi Elīna skatās arī uz gaidāmajām izmaiņām likumdošanā saistībā ar smagi slimiem bērniem sociālās aprūpes centros. Vienlaikus viņa uzskata, ka cilvēki, kuri "Kalkūnos" pieļāva Vika nonākšanu līdz šai situācijai, īpaši sociālā darbiniece, nav saņēmuši adekvātu sodu.

Vika mamma uzskata, ka šādi darbinieki nedrīkst turpināt šo darbu.

Novārdzināšana šokē visus

TVNET jau vēstīja, ka Daugavpils novada sociālās aprūpes centrā "Kalkūni" māte Elīna atklāja, ka viņas bērns ticis mērdēts badā. Pusotru gadu pēc dēla Vika ievietošanas šajā centrā māti informēja, ka bērns drīzumā varētu mirt. Aizbraukusi pēc dēla, māte ieraudzīja Viku novārgušu, bālu, burtiski skeletu ar ādu vien.

Pēc medijos skaļi izskanējušā gadījuma daudz atbildīgo amatpersonu iesaistījās situācijas uzlabošanā. Sekoja arī sodi un amatu zaudēšanas.

Kā šo otrdien, 20.decembrī vēstīja LNT raidījums "Tautas balss", visas atbildīgās iestādes patlaban ir pabeigušas pārbaudi sociālās aprūpes centrā "Kalkūni". Pārbaudi pabeigusi arī Veselības inspekcija, kā rezultātā naudas sodu 100 un 50 latu apmērā saņēmušas divas ārstes par veselības aprūpes pārkāpumiem.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu