Spānijas karalis atņem titulu māsai, kas apsūdzēta par krāpšanos ar nodokļiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas karalis Felipe VI ir izdevis dekrētu par Palmas hercogienes titula atņemšanu savai māsai princesei Kristīnai, kurai ir izvirzītas apsūdzības par krāpšanos ar nodokļiem, paziņoja karaļnama administrācija.

«Valsts oficiālais vēstnesis rīt (piektdien) publicēs karalisko dekrētu, ar kuru Viņa Majestāte Karalis atņems Viņas Karaliskajai Augstībai infantei Kristīnai tiesības lietot Palmas de Maljorkas hercogienes titulu,» teikts karaļnama ceturtdienas paziņojumā.

22.decembrī pēc četru gadu izmeklēšanas 49 gadus vecajai Kristīnai tika izvirzītas apsūdzības, saskaņā ar kurām tiesa Maljorkas salā tiesās princesi par divām apsūdzībām līdzdalībā nodokļu krāpniecībā, kas saistīta ar viņas vīra Palmas hercoga Injaki Urdangarina biznesa darījumiem.

Kopš monarhijas atjaunošanas Spānijā 1975.gadā Kristīna kļūs par pirmo Spānijas karaliskās ģimenes locekli, kam tiesā jāatbild uz apsūdzībām. Vēl nav noteikts, kad notiks viņas prāva.

Spānijas karaļa Felipes VI māsa Kristīna

Spānijas prokuratūra 9.decembrī aicināja attaisnot princesi Kristīnu apsūdzībās naudas atmazgāšanā, bet pieprasīja 19 ar pusi gadu cietumsodu viņas vīram.

Vairāku skandālu, tostarp Kristīnas ģimenes apsūdzēšanas dēļ pērn no troņa negaidīti atkāpās Spānijas karalis Huans Karloss, kura vietā stājās viņa dēls Felipe.

47 gadus vecais bijušais handbola spēlētājs Urdangarins ir apsūdzēts par to, ka kopā ar savu bijušo biznesa partneri ar labdarības fonda «Noos» starpniecību izkrāpis vairāk nekā sešus miljonus eiro sabiedrisko līdzekļu. Viņš tiek turēts aizdomās par naudas pārskaitīšanu no publisko iepirkumu līgumiem ar paša vadīto bezpeļņas organizāciju «Instituto Noos» uz citu sev piederošu firmu kontiem laikā no 2004. līdz 2006. gadam.

Kristīna bija fonda valdes locekle, un viņai kopā ar vīru piederēja cita kompānija «Aizoon», kura, kā uzskata izmeklētāji, tika izmantota nelikumīgi iegūto līdzekļu legalizācijai.

1996.gada Atlantas Olimpisko spēļu laikā Urdangarins satika toreizējā Spānijas karaļa Huana Karlosa meitu Kristīnu. Viņi apprecējās 1997.gada 4.oktobrī, ieguva Palmas hercoga un hercogienes titulus, un viņu laulībā dzimuši četri bērni. Kristīna ar vīru 2011.gadā tika izslēgti no monarhijas aktivitātēm, kad viņiem tika izvirzītas pirmās aizdomas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu