Armēnijas prezidents aptur elektrības cenu kāpumu; protestētāji neizklīst

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Armēnijas prezidents Seržs Sargsjans sestdien apturēja lēmumu par elektroenerģijas tarifu paaugstināšanu, taču protestētāji galvaspilsētas Erevānas galvenajā ielā atsakās izklīst.

Sanāksmē ar amatpersonām, kas ir atbildīgas par enerģētikas jomu, Sargsjans sacīja, ka līdz audita pabeigšanai elektrotīklu operatorā ENA valdība kompensēs elektroenerģijas tarifu kāpumu.

Armēnijas prezidents teica, ka, ja konsultantu kompānijas slēdziens apstiprinās tarifu palielināšanas pamatotību, tad no tā brīža patērētāji «bez aizdomām sāks maksāt pēc jaunajiem tarifiem».

«Taču, ja slēdziens apstiprinās energotarifu palielināšanas nepamatotību, tad valdība veiks pasākumus, lai atgūtu [elektrosadales tīklu operatoram] pārmaksāto naudu, bet tās amatpersonas, kuras būs pieļāvušas nolaidību, tiks sauktas pie atbildības,» norādīja Sargsjans.

Tomēr protestētāji Erevānas centrālajā ielā - Bagramjana prospektā - atsakās izklīst. Viņi ir paziņojuši, ka savu atbildi valdībai sniegs svētdienas vakarā.

Armēnijā ir pieaudzis sabiedrības sašutums par plāniem no 1.augusta paaugstināt elektroenerģijas cenas par vairāk nekā 16%.

Protesti sākās 19.jūnijā, bet pastiprinājās pēc tam, kad īpašo uzdevumu policija 23.jūnijā izklīdināja demonstrāciju, lietojot ūdens lielgabalu un gumijas stekus.

Armēnijas elektrosadales kompānija ENA, kas pieder Krievijas energokoncernam «Inter RAO», ir paziņojusi, ka cenu celšana ir nepieciešama nacionālās valūtas drama devalvācijas dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu