Izraēlā ugunsdzēsējiem izdevies apdzēst plašos savvaļas ugunsgrēkus Rietumkrastā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas ugunsdzēsējiem ar vairāku ārvalstu kolēģu atbalstu izdevies apdzēst plašos savvaļas ugunsgrēkus pie ebreju apmetnēm okupētajā Rietumkrastā un pašā Izraēlā, kuru dēļ desmitiem tūkstoši cilvēku bija spiesti pamest savas mājas, svētdien paziņojušas varas iestādes.

«Aktīvu ugunsgrēka perēkļu vairs nav,» ziņu aģentūrai AFP pastāstījis ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis Jorams Levi.

Izmeklējot iespējamos ugunsgrēku cēloņus, policija aizturējusi 23 cilvēkus un nopratinājusi vēl septiņus. Sīkākas ziņas par aizturēto identitāti netiek sniegtas, taču Izraēlas varasiestādes izteikušas aizdomas, ka daļa ugunsgrēku izraisīti apzināti un ka tas saistīts ar izraēliešu un palestīniešu konfliktu.

Izraēliešu un palestīniešu ugunsdzēsēji kopš otrdienas dzēsa vairākus desmitus savvaļas ugunsgrēku, bet dzēšanas darbus apgrūtināja sausums un stiprais vējš. Talkā bija atsūtītas arī ugunsdzēsēju lidmašīnas no Krievijas, Turcijas, Grieķijas, Francijas, Spānijas un Kanādas, kas ar tonnām ūdens aplaistīja ugunsgrēku perēkļus Jeruzalemes apkārtnē.

Ceturtdien vairāki desmiti tūkstoši cilvēku tika evakuēti no Haifas, kur liesmas apdraudēja veselas priekšpilsētas, bet sestdien viņi sāka atgriezties mājās. Liesmas bija pietuvojušās arī vairākām kolonistu apmetnēm Rietumkrastā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu