Kalifornijā protesti: policists izmanto ieroci pret pusaudžiem, kas bradāja par viņa mauriņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simtiem cilvēku Kalifornijā piedalījušies demonstrācijā, protestējot pret policijas patvaļu. Protesti sākās pēc tam, kad kāds policists ārpus sava darba laika iesaistījās vardarbīgā konfrontācijā ar vairākiem pusaudžiem par to, ka viņi it kā atradušies uz viņam piederošā piemājas mauriņa. Policists kādu 13 gadus vecu jaunieti notvēra un ievilka savas mājas teritorijā. Stīvēšanās turpinājās, policists izvilka ieroci un vienu reizi izšāva, raksta «Independent».

No šāviena neviens cilvēks ievainojumus neguva.

Kad internetā atklātībā parādījās notikušā video, Kalifornijā sākās protesti ar simtiem cilvēku piedalīšanos. Demonstrācijas dalībnieki pauda, ka šis ir kārtējais policijas pārmērīga spēka lietošanas gadījums.

Vairāki demonstrācijas dalībnieki policijas darbiniekus apmētāja ar akmeņiem un pudelēm.

Spriedzi vairojis arī fakts, ka fiziski aizskartais pusaudzis ir tumšādainais - ASV pēdējā laikā pieredzēta virkne nemieru saistībā ar pārmērīga spēka lietošanu pret tumšādainajiem.

Losandželosas policija paziņojusi, ka par notikušo sākta izmeklēšana.

Kalifornijas štata likumi ļauj izmantot «nāvējošu spēku» tikai gadījumos, ja persona atrodas savās mājās un tai ir «pamatotas bailes par savu dzīvību vai nopietniem fiziskiem ievainojumiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu