Teksasas slaktiņš: šāvējs varēja iegādāties ieroci Gaisa spēku kļūmes dēļ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Devins Kellijs, kurš svētdien sarīkoja apšaudi Teksasas baznīcā, 2012.gadā militārajā tiesā tika notiesāts par vardarbību pret sievu un bērnu, kā rezultātā viņam bija liegts pirkt un glabāt ieročus. ASV Gaisa spēki izmeklē kļūmi, kuras rezultātā Kellija kriminālā pagātne netika ievadīta nacionālajā datubāzē un viņš pērn varēja iegādāties šaujamieroci, vēsta BBC.

«Sākotnējā informācija liecina, ka Kellija sodāmība par vardarbību ģimenē netika ievadīta Nacionālā kriminālās informācijas centra datubāzē,» atzina Gaisa spēku pārstāvis. To vajadzēja izdarīt Holomana Gaisa spēku bāzes īpašās izmeklēšanas birojam, taču pagaidām nezināma iemesla dēļ sodāmība netika reģistrēta nacionālā mēroga datubāzē.

Notikušo izmeklē ASV Gaisa spēki un ASV Aizsardzības departaments.

Teksasas gubernators Gregs Ebots iepriekš sacīja, ka 26 gadus vecajam Kellijam nebija ļauts nēsāt ieroci.

Sanantonio veikals «Academy Sports + Outdoors», kur Kellijs iegādājās slaktiņā izmantoto ieroci, izteicis līdzjūtību upuru ģimenēm.

Kellijs svētdien sarīkoja slaktiņu baptistu baznīcā netālu no Sanantonio, Teksasas štatā. Tajā dzīvību zaudēja 26 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti tika ievainoti.

Pēc nāves uz Kellija ķermeņa tika atrastas trīs šautas brūces. Vienu no tām izraisīja Kellijs pats, bet pārējās divas - kāds bruņots vietējais iedzīvotājs, kas uzbrucējam dzinās pakaļ. Policija uzskata, ka Kellijs nošāvās pats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu