Latviešu dzērājšoferis Lielbritānijā apmet uz sāniem kravas auto, saņem četru mēnešu cietumsodu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu dzērājšoferis sestdien Lielbritānijā izraisīja avāriju - viņa vadītais kravas auto uz M11 ceļa nokrita uz sāniem, bloķējot satiksmi uz vairākām stundām, ziņo raidorganizācija BBC. Laimīgā kārtā avārija beidzās bez cilvēku upuriem.

Britu policija pirmo ziņojumu par 45 gadus vecā Māra Voitkeviča vadīto kravas auto saņēma no kāda autovadītāja, kurš pamanīja, ka kravas mašīna uztriecas uz apmales Dārtfordas tunelī un gandrīz apgāžas.

Taču tālbraucējs šoferis turpināja ceļu. Pēc vēl apmēram 75 nobrauktiem kilometriem viņa vadītais kravas auto avarēja un palika guļam sāniski uz M11 ceļa netālu no Stanstedas lidostas.

Kad notikuma vietā ieradās policija, Voitkeviča acis bija «pieplūdušas asinīm un stiklainas», raksta BBC. Alkohola līmenis viņa izelpā gandrīz četras reizes pārsniedza atļauto.

Voitkevičs Čelmsfordas tiesā atzina vainu auto vadīšanā alkohola reibumā. Viņam piespriests 16 nedēļu cietumsods, kā arī nepilnus trīs gadus aizliegts sēsties pie stūres.

Otrajā joslā braucošam auto vajadzēja «strauji palielināt ātrumu, lai izvairītos no kravas auto», tiesā sacīja prokurore Keitija Vilsone, piebilstot, ka avārija varēja beigties daudz drūmāk, ja blakus joslā braucošā auto vadītājs nebūtu gana ātri reaģējis.

Voitkeviča advokāte tiesā klāstīja, ka vīrietis «iepriekšējā naktī dzēra ļoti stipru alu», kā rezultātā nākamajā rītā izelpā konstatētais alkohola daudzums esot «ievērojami» pārsniedzis atļauto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu