Britu policija atklāj jaunu informāciju par uzbrukumu Skripaļiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu izmeklētāji uzskata, ka nervus paralizējošā viela «Novičok» uz Sergeja Skripaļa mājas ārdurvju roktura tika uzklāta ne vairāk kā diennakti pirms bijušais spiegs ar meitu Jūliju 4.martā saļima uz soliņa Anglijas pilsētas Solsberi centrā, raksta «The Guardian».

Domājams, ka «Novičok» uz durvju roktura tika uzklāts pēc Jūlijas Skripaļas ierašanās Lielbritānijā no Krievijas, kur viņa dzīvoja pirms uzbrukuma.

Jūlija Skripaļa ciemos pie tēva ieradās 3.martā. Pēc tam viņi no mājas izgāja svētdien, 4.martā, plkst.9.15. Viņi iekāpa Skripaļa automašīnā un devās uz kādu vietu Solsberi. Plkst.16.15 viņus atrada saļimušus uz soliņa Solsberi centrā.

Nosakot bīstamās vielas uzklāšanas laiku, izmeklētāji tagad var koncentrēt resursus, lai noskaidrotu, kas to izdarīja.

Policists Niks Beilijs vēlāk saindējās ar vielu, kad viņš un citi izmeklētāji ieradās Skripaļa mājā meklēt pierādījumus. Tolaik vēl nebija zināms, kas īsti ar Skripaļiem noticis, tāpēc policisti meklēja atvadu vēstuli vai pazīmes, ka Skripaļi lietojuši narkotikas, apliecināja Viltšīras policijas galvenais konstebls.

Kad noskaidrojās, ka Skripaļi piedzīvojuši uzbrukumu ar nervu indi, iesaistītajiem policistiem nācās iziet «attīrīšanās procesu» Solsberi slimnīcā.

Policija norāda, ka Solsberi joprojām atrodas 100 pretterorisma policijas darbinieki.

Lielbritānija notikušajā vaino Krieviju.

Sākotnēji pastāvēja bažas, ka uzbrukums ar «Novičok» būs nāvējošs. Taču Beilijs no slimnīcas tika izrakstīts pēc divām nedēļām, kamēr Skripaļi ārstniecības iestādē pavadīja vairākas nedēļas. Sergejs un Jūlija Skripaļi slimnīcu ir pametuši un atrodas kādā drošā vietā, ko britu varasiestādes tur slepenībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu