Ko sengrieķu ārsts ieteiktu dāvināt Ziemassvētkos

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja medicīnas tēvam Hipokrātam vaicātu, kādas trīs dāvanas viņš visvairāk vēlētos saņemt un pasniegt citiem, atbilde visticamāk skanētu: «Veselību, veselību un vēlreiz veselību!». Jo sengrieķu ārsts pirms daudziem gadu simteņiem ir sacījis - cilvēkam jāatceras, ka veselība ir vislielākā bagātība, informēja Kārlis Bikšus, «Public ID Group» projektu vadītājs.

Pie durvīm jau klauvē Ziemassvētki, un drīz ar svētku eglēm košām nāks no meža Jaunais gads. Mēs steidzam pirkt dāvanas, lai iepriecinātu savus tuvos un mīļos cilvēkus. Bieži vien sev un citiem dāvinām lietas, kuras pēcāk nonāk vistālākajā mājokļa stūrī un tiek aizmirstas. Tieši Advents ir laiks, kad padomāt par patiesajām vērtībām, ar kurām sevi un citus var darīt laimīgus.

Ieklausīsimies viedu cilvēku ieteikumos un pasniegsim pašu vēlamāko dāvanu - veselību! Sev. Mīļotajiem. Bērniem. Vecākiem. Vecvecākiem. Draugiem. Visiem, kas mums tuvi un dārgi.

Pirts skolas «Lielzemenes» pirtnieka Jura Batņas idejas veselīgām dāvanām Ziemas saulgriežos

1.Pirts rituāls. Pirts rituāls būs veselīga un oriģināla dāvana visiem pirts cienītājiem - gan lieliem, gan maziem! Atceries - pirts aizgaiņā stresu un ļauj saglabāt jaunību.

2. Pirts cepure un slotiņa. Cepure aizsargās galvu no karstuma, bet pēriens ar slotiņu sniegs spēka un enerģijas pieplūdumu.

3. Zāļu tējas. Pirts rituāla laikā veldzēs ekoloģiskās pirtī žāvētās zāļu tējas, kuru sastāvā ir liepziedi, avenes, āboliņš, pelašķi, upenes.

4. Ēteriskās eļļas. Dabīgas apelsīnu, lavandas, piparmētru vai eikaliptu eļļas - tās iepilina ķipītī ar ūdeni, no kura uzmet garu pirts akmeņiem, vai iemaisa medū un ieziežas pirms pēdējās pirtī iešanas reizes.

5. Paštaisīts Ziemassvētku skrubis. 4 ēdamkarotes jūras sāls, 1 ēdamkarote zirņu miltu, 1 tējkarote sarkanā māla pulvera, 1-2 tējkarotes vīnogu, avokado vai sezama eļļas, daži pilieni priedes, kadiķogu, greipfrūtu vai dižegles eļļas. Ziemassvētku noskaņai pievieno kanēli, saberztas krustnagliņas un apelsīnu mizas.

«EUROAPTIEKA» farmaceites Līvas Feldmanes 5 idejas veselīgām dāvanām Ziemas saulgriežos

1. Dabas produktu komplekss GRITAMIN sievietēm. Tas satur citronliānas augļu ekstraktu, naktssveci, kā arī B grupas vitamīnus, kas nepieciešami sievietes veselībai un skaistumam.

2. Dabas produktu komplekss GRITAMIN vīriešiem. Tā sastāvā ir sabalpalmas augļu un damiāna lapu ekstrakts, kā arī B grupas vitamīni vīrieša veselībai un dzīvessparam.

3. Krila eļļa svētku iepakojumā. Iepriecini dzīvesbiedru, bērnus, vecākus un draugus, dāvinot veselību un dzīvesprieku ar LYL krila eļļu «WINTER+D3 Vitamins», LYL krila eļļu KID un LYL krila eļļu N 60. Krila eļļa labvēlīgi ietekmē ikviena cilvēka veselību - tā ir visefektīvākais omega-3 taukskābju avots!

4. Dabīgs balzams «Kardiovital 250ml+100ml». Līdzeklis, kura sastāvā ir vilkābeles, māteres ekstrakti un B grupas vitamīni, noderēs visiem, kas rūpējas par sirds un asinsvadu sistēmas spēcināšanu.

5. Uzdāvini savu laiku! Tā ir vērtīgākā dāvana, ko vari svētkos pasniegt saviem tuvajiem un mīļajiem. Dodies dabā kopā ar bērniem, izpikojies un uzcel sniegavīru. Kopā ar mīļoto cilvēku noskaties romantisku filmu un no jauna atzīsties viņam mīlestībā. Apciemo vecākus un vecvecākus. Tavs apciemojums un uzmanība viņiem būs vislabākā velte Ziemassvētkos!

Sertificētas uztura speciālistes un nūjošanas instruktores Lienes Sondores 5 idejas veselīgām Ziemassvētku dāvanām

1.Nūjas un nūjošanas individuāla apmācība. Dāvini sev vai ikvienam sev tuvajam cilvēkam jebkurā vecumā. Nūjot var iemācīties ikviens neatkarīgi no vecuma, fiziskās sagatavotības un ķermeņa apmēriem.

2.Veselīgs Ziemassvētku galds. Līdzās zirņiem ar speķi cel galdā daudz dārzeņu un augļu, pašu rokām gatavotus kārumus! Lai gan ievērojot latviskās tradīcijas galdā ir jābūt deviņiem ēdieniem, tie var būt arī veselīgi un nelielā daudzumā.

3.Pastaiga mežā. Pēc sātīgās svētku maltītes kopā ar ģimenes locekļiem vai draugiem aun kājas un dodies izbaudīt ziemīgā meža vai pilsētas parka īpašo burvību. Pēc pastaigas visiem veselīgi sārtosies vaigi un sirdī ielīs īsts svētku prieks.

4.Veselīgu ēdienu pavārgrāmata. Lai vieglāk būtu pildīt apņemšanos Jaunajā gadā sākt ēst veselīgi, iepriecini sevi vai citus ar pareiza uztura rokasgrāmatu, pavārgrāmatu vai kādu sen kārotu virtuves piederumu. Izmanto daudzās svētku brīvdienas - sāc ēst veselīgi un sportot jau tagad!

5.Labo vārdu vācelīte. Dāvini labus vārdus un smaidu ikvienam - tuviniekiem, draugiem, kolēģiem. Uzmundrini, iedvesmo un atbalsti tos, kas jūtas drūmi, sašļukuši vai sasirguši. Atceries - no sirds teiktajiem labajiem vārdiem ir milzu spēks!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu