Rīgā aiztur krāpniekus, kuri piedāvājuši atrast darbu Lielbritānijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Rīgas centrā policijas darbinieki trešdien aizturējuši divus jauniešus, kuri tiek turēti aizdomās par vairāku cilvēku apkrāpšanu, piedāvājot darbu Lielbritānijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko aģentūrai LETA pastāstīja, ka aizturētie ir 1989. un 1990. gadā dzimuši vīrieši, kuri agrāk nav bijuši sodīti. Tiek pieļauts, ka ar šāda veida krāpniecību viņi nodarbojušies vien aptuveni divas nedēļas. Noskaidrots, ka no viņu darbībām cietuši trīs darba meklētāji, taču policija pieļauj, ka apkrāpto cilvēku skaits varētu būt lielāks.

Sākotnēji policijā ar iesniegumiem vērsās divi cilvēki, kuri bija samaksājuši zināmu naudas summu cerībā atrast darbu Lielbritānijā. Tika sākts kriminālprocess, kura izmeklēšanas laikā vakar ap plkst. 17.30 Rīgā, Nēģu ielā, abi krāpnieki tika aizturēti.

Abi jaunieši bija ievietojuši sludinājumus internetā, piedāvājot atrast darbu Lielbritānijā. Kad cilvēki viņus sazvanījuši, norunāta tikšanās, uz kuru abi ieradās automašīnā ar Lielbritānijas valsts numura zīmi. Policija pieļauj, ka tieši šis apstāklis cilvēkos radīja uzticēšanos. Pirmajā tikšanās reizē līgums netika slēgts, taču jaunieši lūguši iemaksāt pirmo iemaksu par pakalpojumu, lai varētu sākt kārtot formalitātes. Šī summa bijusi no 80 līdz 100 latiem. Kad nauda bija saņemta, jaunieši atvadījušies un solījuši jau drīzumā sazvanīt darba meklētāju, taču vairāk zvanu nesekoja.

Krāpniekus vakar aizturēja Latgales policijas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar patruļpolicijas vienības «Alfa» darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu