Aptaujas rezultāti: cilvēki baidās sākt savu biznesu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc personāla atlases uzņēmuma «WorkingDay Latvia» mājaslapā publicētās aptaujas rezultātiem noskaidrots, ka 14% cilvēku nevēlas sākt savu biznesu, portālu «Apollo» informēja Māris Silinieks, «WorkingDay Latvia» mārketinga direktors.

Tomēr tikai 7% ir apņēmības pilni sākt biznesu jau šogad, kamēr pārējie min visdažādākos iemeslus, kāpēc to nevar darīt.

Uz apgalvojumu «Es vēlos sākt savu biznesu» respondenti izvēlējās šādas atbildes:

7% — «Jā, un darīšu to jau šogad»

33% — «Jā, bet man pietrūkst naudas»

8% — «Jā, bet man pietrūkst zināšanu»

18% — «Jā, bet man nav biznesa idejas»

15% — «Jā, bet man pierūkst drosmes»

14% — «Nē»

6% — «Man jau ir savs bizness»

Zīmīgi, ka 74% izvēlējās atbilžu variantus, kuri atspoguļo dažādus apstākļus, kas kalpo par šķēršļiem uzņēmējdarbības sākšanai. Turklāt liela daļa no minētajiem šķēršļiem ir zināšanu, drosmes vai ideju trūkums. Tas norāda uz nepieciešamību veikt izglītojošas un psiholoģiska atbalsta aktivitātes ar cilvēkiem, kuri izrāda interesi izmēģināt sevi uzņēmējdarbībā, tādējādi radot jaunas darbavietas un stimulējot jaunu pakalpojumu un preču ienākšanu tirgū, no kuriem daudzi var izrādīties konkurētspējīgi arī eksportam uz ārvalstīm.

Aptaujā piedalījās 1015 respondenti. Aptauja tika publicēta personāla atlases uzņēmuma «WorkingDay Latvia» mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu