Atlaišanas pabalsti un komandējuma nauda

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Lasīju, ka jaunajai māmiņai darba vieta tiek saglabāta 1,5 gadus.

Vēlējos zināt, vai šie 1,5 gadi ir kopš bērna dzimšanas vai pēc slimības lapas noslēgšanas?»

Šie 1,5 gadi ir kopš brīža, kad tiek piešķirts bērna kopšanas atvaļinājums, un to var izmantot jebkurā laikā līdz dienai, kad bērns sasniedz astoņu gadu vecumu.

«Mani brīdināja, ka atbrīvos no iepriekšējā darba pildīšanas un piedāvās citu darbu. Viss jau būtu saprotams, ja iepriekšējā darba vietā man nebūtu bijusi uz pusi lielāka alga. Es, protams, varētu iet projām un saņemt kompensāciju, tomēr nolēmu neriskēt un pieņemt to otru darbu. Vai es darīšu pareizi? Varbūt man jāpiekrīt, ka mani atbrīvo, un jāsaņem kompensācija, un tad pieteikties otrajā piedāvātajā darbā? Vai juridiski tā var darīt?»

Juridiski ir pieļaujami abi jūsu minētie varianti. Jums ir tiesības gan piekrist jaunajiem līguma nosacījumiem un turpināt darba tiesiskās attiecības, gan nepiekrist darba līguma grozījumiem, kā rezultātā darba attiecības ar jums tiks izbeigtas, taču šajā gadījumā likums negarantē, ka jūs jaunajā darba vietā tiksiet pieņemta.

«Darba vietā esmu nostrādājusi trīs gadus. Tagad mani atbrīvos sakarā ar štatu samazināšanu. Vai man pienākas kompensācija, un vai man izmaksās naudu par šajā gadā neizmantoto atvaļinājumu?»

Šajā gadījumā jums pienākas atlaišanas pabalsts viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, kā arī kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu