Atsavināšanas procesa gaitā zemesgabala cenu nemaina

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jautājums: 2004.

gada 6. septembrī pieprasīju manam zemes īpašumam blakus esošo zemi 172 kvadrātmetru platībā. Pagājušajā gadā zeme maksāja Ls 0,68 par kvadrātmetru. Ar šīs lietas kārtošanu esmu aizkavējusies. Vēl patlaban kārtoju nepieciešamos dokumentus. Bet šogad zemes cena ir jau Ls 1,20.

Vai man ir tiesības prasīt, lai zemi man pārdod par Ls 0,68 — cenu, kāda tā bija, kad zemi pieprasīju?

Atbilde: No vēstules var secināt, ka jūs esat ierosinājusi jūsu zemei pieguloša zemes starpgabala atsavināšanu.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumu atļauju atsavināt nekustamo pašvaldības īpašumu dod pašvaldības dome vai padome. Atsavināšanai paredzētā pašvaldības nekustamā īpašuma novērtēšanu organizē pašvaldības domes (padomes) noteiktajā kārtībā.

Lai varētu atsavināt pašvaldībai piederošu vai piekrītošu zemesgabalu, tas jālemj pašvaldībai. Lēmumā par nekustamā īpašuma atsavināšanu tiek norādīts atsavināšanas veids. Ja nepieciešams — turpmākās izmantošanas nosacījumi un samaksas kārtība.

Uzskatu, ka atsavināšanas procesa gaitā zemesgabala cenu nedrīkst mainīt, jo tā ir būtiska noslēdzamā atsavināšanas līguma sastāvdaļa.

Ja pašvaldības lēmumā ir norādīts konkrēts datums, līdz kuram zemesgabala atsavināšana veicama un kuru jūs būtu nokavējusi, tad varētu uzskatīt, ka zemes atsavināšana nav notikusi. Tad pašvaldība varētu noteikt arī jaunu zemesgabala cenu.

Jebkurā gadījumā jums ir tiesības pārsūdzēt pašvaldības lēmumu Administratīvajā rajona tiesā Rīgā, Antonijas ielā 6.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu