Kā nepaklupt, kāpjot pa karjeras kāpnēm

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāpjot pa karjeras kāpnēm, vadītājs nonāk dažādās sarežģītās situācijās. Ne vienmēr uzreiz var noteikt, kāda būs kļūdaina lēmuma cena. Ne vienmēr ir laiks un iespējas uzklausīt pieredzējuša kolēģa padomu. Kā rīkoties? Praktiskus padomus vadītājiem dod grāmata Karjeras veidošana.

Tā ir pirmā sērijas Lesson Learned grāmata, ko klajā laidusi izdevniecība Lietišķās informācijas dienests.

Karjeras veidošana ir arī pirmā šīs sērijas grāmata latviešu valodā. Sadarboties ar negodīgiem uzvarētājiem vai nepaļauties uz to, ka šābrīža «veiksmes aura» novērsīs klientu un biznesa partneru uzmanību no mahinācijām?

Ļaut sevi apkraut ar darbiem un «peldēt krastā» paša spēkiem vai aicināt arī šefu «lekt ūdenī"? Piedzīvojot neveiksmi, nolaist rokas vai kā labam bokserim cīnīties līdz uzvarai? Sameklēt labākos darbiniekus vai iztikt tikai ar tiem, kurus vieglāk atrast? Izpatikt bosam vai nezaudēt godaprātu?

Apzināties teiktā nozīmīgumu vai nesatraukties par to, kā sacīto «tulkos» darbinieki? Uztvert savu karjeru kā hobiju vai «iestaigātu taciņu»?

Atbildes uz šiem un citiem vadītājiem aktuāliem jautājumiem, kā arī pieredzējušu biznesa profesionāļu padomi – neizpušķoti, atklāti, viegli lasāmi un kodolīgi dažādu rangu vadītāju stāsti grāmatu sērijā Lesson Learned tiek publicēti kā «slepenais ierocis» tieši aizņemtiem vadītājiem, kas vēlas radoši un sekmīgi darboties biznesā – ne tikai īsu mirkli, bet arī ilgtermiņā, ne tikai ekonomikas ziedu laikos, bet arī krīzes situācijās.

Lietišķās informācijas dienesta Grāmatu nodaļas vadītāja Rita Baroniņa atzīst: «Mums ir prieks saviem lasītājiem piedāvāt jaunu sēriju, kurā apkopotas sarunas ar pasaules biznesa līderiem, ko veidojusi pasaules vadošā digitālā videobibliotēka Fifty Lessons sadarbībā ar Harvard Business School Press.

irmajā sērijas grāmatā Karjeras veidošana uzņēmēji, akadēmiķi, kā arī publiskā sektora pārstāvji dalās pieredzē, kā veidojuši savu karjeru, kādas atziņas guvuši dažādās dzīves situācijās, kāpjot pa karjeras kāpnēm, un kā ieteiktu rīkoties citiem vadītājiem, pieņemot lēmumu, vadot darbiniekus vai pārliecinot priekšnieku.«

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu