Bezdarbniekiem no marta būs lielāka stipendija

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: freephoto.com

Saeimas Sociālo lietu komisija pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā, kas paredz palielināt stipendijas bezdarbniekiem un atteikties no īres un transporta izdevumu kompensācijām, portālu «Apollo» informēja Saeimas Preses dienestā.

Paredzams, ka lielākas stipendijas bezdarbniekiem būs no 1. marta.

Bezdarbnieki, kuri apgūst kādu profesiju, pašreizējo 40 latu vietā saņems 70 latus, savukārt stipendija tiem bezdarbniekiem, kas iegūst neformālo izglītību, pieaugs no 25 līdz 35 latiem. Vienlaikus bezdarbniekiem vairs nemaksās īres un transporta izdevumu kompensāciju, kas, pēc Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) datiem, ir vidēji 6,82 lati mēnesī vienam bezdarbniekam.

Jaunā kārtība mazinās birokrātiju un būs ērtāka NVA klientiem. Patlaban, ja apmācības laikā bezdarbnieks maina mācību vietu, dzīvesvietu un līdz ar to arī transporta veidu, ikreiz jāveic izmaiņas starp bezdarbnieku un NVA noslēgtajā līgumā, kā arī jāmaina kompensācijas apmērs, kas aģentūrai prasa ievērojamus laika un cilvēkresursus.

Pašlaik pastāvošā kārtība nosaka, ka bezdarbniekam maksimālā iespējamā kompensējamā summa par transporta izdevumiem ir 21 lats mēnesī, savukārt par īres izdevumiem — 31 lats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu