Kā dzīvot pēc abu krūšu mastektomijas? "Velku kleitas ar plikām mugurām.."

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zilonis studijā

Uzņēmēja Irēna Čippa nesen zaudēja draudzeni, kura cīņā ar krūts vēzi izrādījās vājāka. Pirms dažiem gadiem Irēna pati cīnījās ar krūts vēzi, tādēļ par šo tēmu runāt viņai ir gan smagi, gan būtiski...

“Es biju pārsteigta,” pa diagnozi TV3 sarunu šovā “Zilonis studijā” saka Irēna. "Kad sataustīju [bumbulīti], kļuva jocīgi..."

Ārsts Irēnai ierosināja veikt mastektomiju - daļēju vai pilnīgu vienas vai abu krūšu noņemšanu. "Man šķiet, ka biju labs pacients. Viņš teica, ka

diemžēl krūts ir jānoņem, un es prasīju – ko tu darīsi ar otru? Viņš teica, ka būtu prātīgi noņemt, lai vēzis neatgriežas un nav par to jādomā.

Mēs abi vienojāmies, ka šis ir labākais risinājums. Tāpēc es biju par to, neapzinoties, kā tas ir, ko tas nozīmē, kādas būs sajūtas, kā es ar to dzīvošu. Īstenībā tajā brīdī man tas vispār nebija svarīgi, jo man bija svarīgi tikt vaļā no tā, kas var izraisīt briesmīgākas sekas,” stāsta uzņēmēja.

"Kādreiz es teicu – nekad mākslīgās krūtis. Un te dzīve piespiež vai iesaka, vai tas tā notiek.

Velku kleitas ar plikām mugurām, jo tagad es to varu atļauties. Būtībā ir sevi jāpieņem, jo tās ir izmaiņas.

Es krūtis nejūtu, tas ir izaicinājums, bet tajā pašā laikā cilvēkiem ir daudz lielākas problēmas. Tās ir tikai krūtis,” saka Irēna. Viņas gadījumā krūšu gali nebija glābjami.

Tos, kuri slimo ar vēzi, viņa mudina nebaidīties prasīt apkārtējiem palīdzību, jo cilvēki ir gatavi ļoti palīdzēt, kā arī nevajag baidīties no tiem, kuri slimo vai ir slimojuši ar vēzi. “Viņi iemāca citiem dzīvot, novērtēt dienas, [uz dzīvi] paskatīties citādi. Nekas dzīvē nenotiek bez iemesla. Dzīve ir izaicinājumi, vai ne?" tā Irēna.

Vairāk skaties raidījumu te.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu