Par pārmaksātā PVN atmaksas kārtību «Bilancē»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bilances 15/16 (243/244.) nr., kas iznāk 3. augustā, varat lasīt

NODOKĻI

Par pārmaksātā PVN atmaksas kārtību

Sakarā ar nodokļu maksātāju vairākkārt uzdotajiem jautājumiem savā rakstā gribu pievērst uzmanību pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – PVN) pārmaksas atmaksas kārtībai.PVN pārmaksa, kas izveidojās par taksācijas periodiem līdz 2010. gada 30. jūnijam, tiek atmaksāta saskaņā ar likuma «Par pievienotās vērtības nodokli» (turpmāk – likums) Pārējas noteikumu 63. punktu. Minētās pārmaksas Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) atmaksā 30 dienu laikā pēc pamatota pieprasījuma saņemšanas un nodokļu administrēšanas pasākumu veikšanas.

GRĀMATVEDĪBA Krājumu uzskaite

Laiks, kad lielākā daļa uzņēmumu ir sagatavojuši un iesnieguši iepriekšējā perioda finanšu pārskatus, ir labvēlīgs tam, lai atkārtotu un padomātu par visiem it kā skaidrām un zināmām lietām grāmatvedības uzskaitē – krājumiem. Iespējams, būtu jāveic korekcijas mūsu grāmatvedības uzskaites politikās, finanšu grāmatvedības vai noliktavas uzskaites sistēmās, tāpēc sagatavotajā materiālā vērsīšu uzmanību uz galvenajiem krājumu uzskaites aspektiem uzņēmumu grāmatvedības uzskaitē.

NODOKĻI

Datu atbilstības pārbaudes

Kopš pagājušā gada vasaras vidus Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu administrācijas rīcībā ir viens jauns, citās valstīs jau sen pazīstams, instruments cīņā ar nodokļu nemaksātājiem. Runa ir par datu atbilstības pārbaudi. Likuma «Par nodokļiem un nodevām» 1. pants ir papildināts ar 27. punktu, kas saka: datu atbilstības pārbaude ir nodokļu administrācijas pārbaude, kuras laikā tiek izvērtēta nodokļu maksātāja iesniegtajās nodokļu un informatīvajās deklarācijās uzrādītās informācijas atbilstība nodokļu administrācijas rīcībā esošajai informācijai un normatīvajiem aktiem.

NODOKĻI

Individuālo uzņēmēju iespējas samazināt nodokļus

Lai samazinātu nevienlīdzību individuālo uzņēmēju nodokļu maksājumos, kas radās 2010. gada 1. janvārī, stājoties spēkā virknei nodokļu likumu izmaiņu, 13.05.2010. pieņemti grozījumi likumā «Par iedzīvotāju ienākuma nodokli», 10.06.2010. Gada pārskatu likumā un likumā «Par uzņēmumu ienākuma nodokli», šobrīd tiek izskatīti grozījumi likumā «Par valsts sociālo apdrošināšanu» un MK 8.05.2007. noteikumos Nr. 301 «Noteikumi par individuālo komersantu finanšu pārskatiem».

NUMURĀ:

• Pārskata perioda slēgšana finanšu grāmatvedībā un bilances reformācija• Komersantu neizmantotās e-komercijas iespējas• Eiropas naudas efektivitāti deldējusi saraustīta attīstība

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu