Policisti uzraudzīs kārtību pie skolām

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja šodien akceptēja Pašvaldības policijas «Noteikumus par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu pie Rīgas pilsētas izglītības iestādēm».

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, pēc kura iniciatīvas noteikumi tika izstrādāti, kritiski izteicās par līdzšinējo praksi: «Apsekojot skolas, esmu vairākkārt novērojis, ka pašvaldības policists dežūras laikā nevis kontrolē situāciju skolas apkārtnē, bet gan sēž blakus skolas dežurantam pie televizora vai ar grāmatu rokā. Arī skolu direktori ir apmierināti – pa rokai ir vēl viens sargs, kuram nemaz nav jāmaksā no skolas budžeta. Tā nedrīkst būt. Policistam jāpilda savas funkcijas līdzīgi kā iecirkņa inspektoram, jāuzrauga kārtība skolas pagalmā, tuvākajās ielās un pagalmos, bet pašā skolā jāatrodas tikai kāda konflikta laikā.»

Pamatojoties uz jaunajiem noteikumiem, Pašvaldības policijas pārvalžu priekšniekiem jāapstiprina individuālie patrulēšanas maršruti pie attiecīgajām izglītības iestādēm, kā arī policistu darba grafiki. Noteikumi precizē arī policistu uzdevumus un atskaites veidu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu