LU sāksies klausītāju pieteikšanās

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LU Preses centrs

Pirmdien, 9. februārī, Latvijas Universitātē (LU) sāksies pieteikšanās uz studiju kursiem klausītājiem. Jau tagad interesenti LU portālā var iepazīties ar pieteikšanās kārtību un kursu piedāvājumu visās studiju programmās. Uz 2008./2009. akadēmiskā gada pavasara semestrī docētajiem studiju kursiem pieteikties var ikviens interesents.

LU piedāvā studiju kursus visās zinātnes nozarēs un jomās — dabas, sociālajās un humanitārajās zinātnēs. Kursi ir dažādas sarežģītības — no valodu kursiem bez priekšzināšanām līdz kursiem augstākajā matemātikā vai mikrobioloģijā.

Par klausītāju var kļūt ikviens interesents, kam ir atbilstošs izglītības līmenis, — pamatstudiju kursus var apmeklēt klausītāji ar vidējo izglītību, savukārt maģistra līmeņa studiju kursus — ar augstāko izglītību.

Klausītāja statuss dod iespēju piedalīties studiju procesā, kārtot pārbaudījumus, izmantot bibliotēku un IT resursus kvalifikācijas pilnveidei. Klausītājs var apgūt un papildināt zināšanas gan savā, gan citās specialitātēs, nestudējot konkrētā bakalaura, maģistra vai profesionālajā studiju programmā; gūt ieskatu un pieredzi, lai izvēlētos nākamo profesiju; mācīties pakāpeniski; kārtot pārbaudījumus un uzkrāt kredītpunktus, kas tiek atzīti vēlākajos studiju posmos turpmākām studijām LU vai citās augstskolās; saņemt apliecinājumu par apgūto kursu gan latviešu, gan angļu valodā.

LU klausītājiem ir iespēja apmeklēt kursus, ko nav iespējams apgūt citās Latvijas mācību iestādēs. Kursus lasa daudzi sabiedrībā pazīstami un zinoši savas nozares eksperti un speciālisti, piemēram, prof. Žaneta Ozoliņa, prof. Indriķis Muižnieks, prof. Janīna Kursīte un citi.

http://www.lu.lv/piedava/klausitaji.html

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu