Jūrmalas Alternatīvā skola īsteno labdarības projektu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Projekta norises laiks Latvijas skolās ir 16.-20.februāris. Jūrmalas Alternatīvās skolas projekta nedēļa ir viens no interesantākiem notikumiem skolas dzīvē, jo viss ir savādāk: tēmas, grupas biedri, skolotāji. Šogad mēs izvēlējāmies aktuālu un daudzpusīgu tēmu: labdarība, portālu «Apollo» informēja Aļona Kotova, projekta organizatore.

Projekta mērķi:

•Iepazīstināt skolēnus ar jēdzienu «labdarība», dot priekšstatu par tās daudzveidīgumu, parādīt, cik daudz iespēju padarīt pasauli labāku, mācīt nepaiet garam tiem, kam ir grūti;

•Rast katram JASietim iespēju apzināti nesavtīgi palīdzēt kādam un gūt no tā prieku;

•Turpināt saliedēt skolas kolektīvu kopīgajā darbā.

Projekta beigās ir ieplānotas grupu prezentācijas par notikušo projekta nedēļu piektdien no 14.05-15.00

Projektā ir iesaistīti 145 skolēni, 27 skolotāji, skolēnu vecāki un vieslektori no dažādām labdarības organizācijām.

Skolēni ir sadalīti grupās, kuras strādā pie dažādām tēmām.

1. un 2. grupa.

Palīdzība priekšlaicīgi dzimušiem bērniem:

izpētes darbs - kādēļ un kāda palīdzība vajadzīga šiem bērniem;

praktiskais darbs - drēbīšu, sedziņu un gultas aizkariņu šūšana.

3.grupa.

Palīdzība priekšlaicīgi dzimušiem bērniem:

izpētes darbs – ieskats grūtniecības attīstības stadijās, izpētīt adījumu un dažādu pieskārienu pozitīvo ietekmi uz jaundzimušo, izpētīt mūzikas ietekmi krāsas izvēlē darinot adījumus un tamborējumus; praktiskais darbs – sedziņu, zeķīšu, cepurīšu adīšana un tamborēšana; no freeform stila maziem skrumbuļiem mākslas darbu veidošana labdarības izsolei.

4.grupa.

Palīdzība vājredzīgiem/ neredzīgiem bērniem:

izpētes darbs- kāda ir neredzīgu cilvēku ikdiena, kā viņi tiek galā ar mums ierastām un ikdienišķām situācijām; praktiskais darbs - stāstu un pasaku ierakstīšana.

5.grupa.

Palīdzība veciem cilvēkiem pansionātā:

izpētes darbs - pansionātu darbības izpēte; praktiskais darbs - koncerta sagatavošana un sniegšana, cienasts, individuāli darbiņi kopā ar veciem cilvēkiem (galda spēļu spēlēšana, lasīšana priekšā, atmiņu uzklausīšana u.tml.).

6.grupa.

Palīdzība dzīvniekiem:

izpētes darbs - kāpēc un kad dzīvniekiem nepieciešama cilvēku palīdzība, kādā veidā mēs varam sniegt šo palīdzību; praktiskais darbs – nepieciešamo lietu vākšana suņu patversmei; Līgatnes dabas taku sakopšana.

7.grupa.

Palīdzība dzīvniekiem un apkārtējai videi.

izpētes darbs - kādā veidā mēs varam palīdzēt dzīvniekiem un videi. praktiskais darbs – Līgatnes dabas taku sakopšana

8.grupa.

Zaļais dzīvesveids:

izpētes darbs - putni, no kā tie pārtiek, kā un vai cilvēks var palīdzēt putniem; ko nozīmē zaļais dzīvesveids—ko mēs varam darīt, lai aizsargātu vidi. praktiskais darbs - palīdzība putniem (putnu barotavu izgatavošana un barības sarūpēšana); zaļumu stādīšana veciem cilvēkiem.

9. un 10. grupa.

Palīdzība bērniem, kuri ilgstoši ārstējas slimnīcā un palīdzība viena Rīgas bērnudārza bērniem:

izpētes darbs - Rehabilitācijas centru darbības izpēte; praktiskais darbs – galda spēļu veidošana Vaivaru rehabilitācijas centra un Rīgas 27. bērnudārza bērniem.

Projekta ietvaros mūs gaida tikšanās ar interesantiem cilvēkiem, kuri par savu misiju izvēlējās palīdzēt tiem, kam grūti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu