Rīdzinieki var saņemt pabalstus mācību līdzekļu iegādei

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Rīgas dome, gatavojoties jaunajam mācību gadam, aicina rīdziniekus saņemt pabalstu mācību līdzekļu iegādei, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā divpadsmit mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 135 latus katram ģimenes loceklim.

Pabalstus piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēkņiem, kuri nav sasnieguši 20 gadu vecumu un nav stājušies laulībā, kā arī sociālās korekcijas klašu audzēkņiem (bez vecuma ierobežojuma).

Pabalsta apmērs ir 25 lati katram skolniekam ģimenē.

Lai saņemtu pabalstu, bērna likumiskajam pārstāvim vai pašam bērnam līdz 31. oktobrim Rīgas Sociālajā dienestā atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai jāiesniedz rakstisks iesniegums, izglītības iestādes izziņa, jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija un jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 no plkst. 9:00 līdz 17:00 darba dienās. No 17:00 – 21:00 darbojas automātiskais atbildētājs.

2009.gadā pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņēma 4659 rīdzinieki. Kopumā 2009. gadā pabalstam mācību līdzekļu iegādei izlietoti 175 390 lati no Rīgas domes budžeta līdzekļiem. Līdz 10. augustam pabalsts mācību līdzekļu iegādei izmaksāts 1091 rīdziniekam, 27 275 latu apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu