Eiropā nobažījušies par augstāko izglītību Latvijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tikko beidzās Eiropas Universitāšu asociācijas (EUA) Padomes sēde. Sakarā ar Rektoru padomes vēstules saņemšanu tās dienaskārtībā bija iekļauts punkts par augstākās izglītības finansējuma situāciju Latvijā.

Pēc Latvijas Rektoru Padomes ģenerālsekretāra Andreja Rauhvargera ziņojuma notika debates, kurās vairāku valstu pārstāvji uzsvēra, ka šāds finansējuma samazinājums augstākajai izglītībai un zinātnei apdraud valsts attīstību un konkurētspēju. Nepieciešamību atbalstīt Latvijas augstskolas šajā situācijā visvairāk uzsvēra Lielbritānija, Īrija un Polija. Islandes un Ungārijas pārstāvji, kurus arī smagi skārusi krīze, atzīmēja, ka finansējuma apjoma samazinājums augstākajai izglītībai un zinātnei ir nesalīdzināmi, portālu «Apollo» informēja Rektoru padome.

EUA Padome nolēma uz Latviju sūtīt delegāciju, kuru vadīs EUA prezidents profesors Žans Marks Rapps (Šveice). Vizītes mērķis būs tikties ar Latvijas valdību un Saeimas deputātiem.

Eiropas Universitāšu Asociācijas kolektīvie biedri ir Eiropas valstu Rektoru padomes, un vairāk nekā 600 universitātes ir arī tās individuālie biedri. EUA tiek atzīta par Eiropas augstskolu ''kolektīvo balsi'' dialogā par augstākās izglītības politiku gan ar Eiropas Savienības institūcijām, gan ar pārējām pasaules daļām, tādēļ jācer, ka tās balss tiks sadzirdēta arī Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu