Skolotājus izglītos par ES institūciju struktūru un procesiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai veicinātu skolotāju izpratni par Eiropas Savienības (ES) institūciju struktūru un procesiem, šonedēļ Latvijas reģionos tiek uzsākts semināru cikls, kurā skolotājiem būs iespēja pilnveidot savas zināšanas. Projekts tapis pēc Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Krišjāņa Kariņa (Vienotība) iniciatīvas, sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VISC).

Projekta mērķis ir pilnveidot skolotāju praktiskās zināšanas un prasmes, sekmēt izpratni par ES institūcijām, to darbību un nozīmību valsts politikas un ekonomikas kontekstā, mazinot plaisu starp teoriju un reālo praksi. Semināru laikā skolotājiem būs iespēja iztaujāt arī EP deputātu Krišjāni Kariņu par lēmumu pieņemšanu ES institūcijās un mūsu valsts iespējām tos ietekmēt.

Iniciatīvas autors EP deputāts Krišjānis Kariņš uzsver: «Lēmumi, kas tiek pieņemti Eiropas Savienības institūcijās ietekmē ikvienu no mums. Jo labāk mēs izprotam šo procesu, jo vairāk mēs varam to ietekmēt. Šis projekts ir veiksmīgs instruments, lai skaidrotu likumsakarības un veicinātu izpratni par lēmumu pieņemšanas procesu Eiropā sākot jau no skolas sola.»

Savukārt, VISC mācību satura speciāliste Sandra Falka skaidro: «Īpaši svarīgi, ka šāds semināru cikls tiek īstenots reģionos, ne tikai Rīgā. Klātesamības moments un personisks skaidrojums vienmēr ļauj daudz vieglāk izprast un uztvert sarežģītus procesus nekā grāmatās izlasītais. Tieši skolotāju izpratne ir nozīmīga, lai nodotu kvalitatīvi informāciju tālāk skolēniem, kā arī pašiem skolēniem, atklāto stundu laikā, būs iespēja uzdot savus jautājumus Eiropas Parlamenta deputātam Krišjānim Kariņam.»

Mācību procesā kā ilustratīvu papildus mācību līdzekli par Eiropas Parlamentu un citām ES institūcijām, varēs izmantot režisores Adriānas Rozes dokumentālo filmu «Eiropas atslēga. Krišjānis Kariņš“, ko projekta ietvaros saņems skolas.

Semināru norises vietas:

6. decembris - Valmieras Pārgaujas ģimnāzija

13. decembris - Rēzeknes Katoļu vidusskola

10. janvāris - Siguldas Valsts ģimnāzija

17. janvāris - Smārdes pamatskola

24. janvāris - Liepājas Raiņa 6. vidusskola

31. janvāris - Daugavpils Valsts ģimnāzija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu