Sporta skolotāji paaugstina kvalifikāciju

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

2013. gada nogalē notikušajos bezmaksas sporta izglītības semināros savu kvalifikāciju visā Latvijā paaugstināja 878 sporta pedagogi un treneri. Seminārus sporta speciālistiem bez maksas nodrošināja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Swedbank, sadarbībā ar sporta labdarības pasākumu Nike Riga Run. Ar savām zināšanām un prasmēm  semināros dalījās gan sporta un veselīga dzīvesveida eksperti, gan Olimpiskās kustības dalībnieki. Semināri notika Talsos, Saldū, Preiļos, Cēsīs, Madonā, Tukumā un Rīgā. To dalībnieki saņēma Valsts izglītības satura centra apstiprinātus sertifikātus.

Šis bija jau otrais semināru cikls, kurā sporta pedagogi un treneri ieguva papildus zināšanas un prasmes bērnu un jauniešu piesaistei sportam. Šoreiz īpaša uzmanība tika pievērsta bērnu un jauniešu motivācijai, radošai pieejai sportā un veselīga uztura nozīmei bērnu un jauniešu ikdienā. Sporta pedagogi un treneri apguva dažādu motivējošu elementu izmantošanu bērnu un jauniešu pievēršanai sporta aktivitātēm un vērtēšanas kritēriju lomu motivācijas uzturēšanā – attieksme, disciplīna un rezultāti; izzināja saistību starp uzturu un bērnu un jauniešu fizisko sagatavotību, pievēršot uzmanību arī liekā svara problēmai un kaitīgo vielu lietošanai. Savukārt semināra praktiskās daļas laikā tika apgūti vingrinājumi, kas piemēroti gan individuāliem, gan komandas treniņiem, izmantojot dažādu aprīkojumu, vai iztiekot bez tā. Praktiskajā nodarbībā tika izmantotas prasmes, vingrinājumi un principi, pēc kuriem trenējas pasaules klases sportisti.

Semināru nodarbības šajā ciklā vadīja sporta un veselīga dzīvesveida eksperti: Jānis Razgalis (treneris un viens no šī brīža Latvijas labākajiem vidējo distanču skrējējiem), Dr. Andis Brēmanis (Latvijas Diētas ārstu asociācijas vadītājs) un Ralfs Upmanis (Nike meistartreneris Latvijā un fitnesa eksperts). Katrā no cikla semināriem piedalījās arī kāds no Olimpiskās kustības dalībniekiem – treneri vai sportisti, kas piedalījušies Olimpiskajās spēlēs. Semināros Madonā, Tukumā un Rīgā ar savām zināšanām dalījās Guntars Gailītis, lodes grūšanas treneris. Cēsīs semināra dalībniekus uzrunāja Māris Urtāns, lodes grūdējs un Pekinas un Londonas Olimpisko spēļu dalībnieks. Savukārt, semināros Talsos un Saldū par savu pieredzi sportā stāstīja Gundars Upenieks, bijušais Latvijas biatlona izlases un četru Olimpisko spēļu dalībnieks, bet Preiļos - Edvīns Krūms, Latvijas vieglatlētikas izlases galvenais treneris

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu