Maijā Rīgā notiks «Ģimenes veselības dienas»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākos Rīgas mikrorajonos no 11. līdz 15.maijam notiks «Ģimenes veselības dienas», kuru mērķis ir saliedēt ģimenes, mudināt cilvēkus uzlabot savus veselības paradumus, līdzdarboties un pievērst uzmanību veselīgam dzīvesveidam, kā arī lai motivētu iedzīvotājus izmantot pašvaldības piedāvātās iespējas veselīgai un pilnvērtīgai dzīvei pilsētas vidē, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pasākumu laikā visu vecumu iedzīvotāji varēs saņemt informāciju par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem, uzzināt par satiksmes drošību, drošu braukšanu ar riteni un par pilsētas velomaršrutiem, nodot bīstamos sadzīves atkritumus speciālā urnā, uzspēlēt jautrās spēles, piedalīties spēļu čempionātos un stafetēs, izmērīt asinsspiedienu, saņemt mediķa konsultāciju un pārbaudīt redzi, pagatavot veselīgu sviestmaizi, iepazīties ar adopcijai pieejamo dzīvnieku fotogrāfijām, izpausties radošajās darbnīcās un daudz ko citu.

Pasākumos piedalīsies Rīgas domes Labklājības departaments, Rīgas Izglītības, Kultūras un sporta departaments, Rīgas domes Satiksmes departaments, Rīgas domes Mājokļu un vides departaments kopā ar «Eiropas aptiekas» aptieku tīklu, Rīgas Pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Rīgas pilsētas dzīvnieku patversme «Ulubele», Latvijas Sarkanais Krusts, Eiropas Komisijas pretsmēķēšanas kampaņa «Ex-smokers», Māmiņu klubs, Rīgas aktīvo senioru biedrība «RASA», Rīgas Zooloģiskais dārzs, Latvijas Tautas sporta asociācija un citi.

Sestdien, 11.maijā, Ģimenes dienu pasākumi notiks Purvciemā, Rīgas 80.vidusskolā, Andromedas gatvē 11, bet svētdien, 12.maijā, - Daugavgrīvā, Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā, Parādes ielā 5c. Šajās dienās pasākumi notiks no plkst.12 līdz 18.

Darba dienās Ģimenes dienu pasākumi notiks no plkst.14 līdz 20. Pirmdien, 13.maijā, tie notiks Iļģuciemā, Rīgas 71.vidusskolā, kas atrodas Iļģuciema ielā 6, otrdien, 14.maijā - Teikā, Rīgas Teikas vidusskolā, Aizkraukles ielā 14, bet 15.maijā - Juglā, Juglas vidusskolā, Kvēles ielā 64.

Šie pasākumi ir viena no Rīgas pašvaldības sabiedrības veselības stratēģijas «Veselīgs rīdzinieks - veselā Rīgā» un koncepcijas «Ģimenei draudzīga Rīga» aktivitātēm. Rīgas pašvaldības Sabiedrības veselības stratēģija tika apstiprināta 2012.gada 15.maijā, ir izstrādāta stratēģijas programma un rīcības plāns, kā arī izveidota pilsētas Veselības padome, kura koordinē un realizē dažādu resoru sadarbību sabiedrības veselības jomā pilsētā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu