Masāža, dēles, iet gulēt desmitos jeb lietas, kas var palīdzēt tikt pie bērniņa!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Grūtības palikt stāvoklī nav reta parādība mūsdienu sabiedrībā, tāpēc veidi, kā tikt pie ilgi gaidītā bērniņa tiek aplūkoti daudzi un dažādi.

Šomēnes «36,6» publicēts interesants raksts «Vai masāža palīdz ieņemt bērnu?», kurā tiek aplūkota kādas sievietes pieredze, kad pie mazuļa viņai palīdzēja tikt ajūrvēdiskas metodes - konkrētāk masāža. Vai tas patiesi iespējams, žurnāls jautāja ginekoloģei Sigitai Bukolovskai, kas studējusi ājurvēdu Latvijas Universitātē un Reiki terapiju Indijā.

«Viss, kas nekaitē pacientam un šķiet tam pieņemams, vēlams, atbalstāms un palīdz, dod rezultātu. Dažādas netradicionālās, alternatīvās metodes var izmantot gadījumos, ja pārim ar neauglību veikti visi nepieciešamie izmeklējumi, kas varētu atklāt neauglības cēloņus, bet tādi nav konstatēti,» stāsta ginekoloģe. «Ājurvēdā māca sagatavoties grūtniecībai vairākus mēnešus pirms tās iestāšanās. Sagatavošanās var izpausties kā preparātu lietošana, procedūras vai pančakarmas terapija, kas ietver

masāžas, klizmas, dēļu terapiju. Jāievēro īpašs režīms un uzturs.

Tā ietver arī iepriekšējo dzīves paradumu pārskatīšanu. Jārada tāda vide, lai bērns gribētu un varētu ienākt,» uzsver ārste.

Šīs Senās Indijas dziedniecības sistēmas ieteikumi balstās uz cilvēka bioritmu ievērošanu: doties gulēt ne vēlāk kā desmitos vakarā, jo no pulksten deviņiem organisms jau gatavojas miegam, kas nodrošina hormonālās sistēmas darbību, smadzeņu un ķermeņa atpūtu. Ap šo laiku strauji mazinās gremošanas spējas, tāpēc nelabvēlīga ir vēlā vakara ēšana. Ap pulksten 18 nav ieteicams sportot, bet baudīt pēdējo ēdienreizi - vakariņas - un mierīgā gaisotnē noskaņoties nākamajai dienai.

Vairāk par šo tēmu lasi «36,6» šā mēneša numurā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu